У студију ТВ Пинк / - Принтскрин
12/09/2021 u 21:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Да није било патријархове истрајности не би било устоличења

- Очигледно је да је био договор Мила Ђукановића и безбедносног сектора да се доносе ту гуме, да се праве барикаде и узурпура устоличење и позива јавност за сукобе - рекао је Медојевић

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић коментаришући вечерас устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу рекавши да је нова Влада Црне Горе одговорна за сукобе који су се одиграли на Цетињу, и да је само истрајност патријарха Порфирија довела до тога да се одржи устоличење.

- Дошли смо су ситуацију да је актуелна Влада Црне Горе одговорна за дешавања на Цетињу. Очигледно је да је био договор Мила Ђукановића и безбједносног сектора да се доносе ту гуме, да се праве барикаде и узурпура устоличење и позива јавност за сукобе - рекао је Медојевић у емисији Хит Твит ТВ Пинк.

Гости емисије Хит Твит су Александар Мартиновић из СНС, један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић из Покрета за промене и предсједник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

- Глобална држава у Црној Гори је своје пипке имала и у цркви, после побједе 30. августа и управо ти дјелови цркве са представницима дубоке државе су формирали владу Здравка Кривокапића, објашњава Медојевић.

Он је истакао да су патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије требало да буду обавијештени да на Цетињу није било безбједносних могућности да се устоличење одржи.

- За то је био задужен бивши директор полиције Веселин Вељовић који је данима ургирао да полицијски припадници напусте полицију и пређу на страну Мила Ђукановића. Они су већ били припремљени да устоличења неће бити. Ђукановић је данима говорио да устоличења неће бити а то му је гарантовао Абазовић и актуелни премијер - рекао је он.

- Кривокапић једноставно није знао шта да ради. Директор полиције је одбио наређене Владе да обезбиједи устоличење митрополита. Једини који је то спријечио био је патријарх који је на вишесатно убјеђивање Абазовића и других одбио да не оде на устоличење. То је потом постало питање безбједности патријарха СПЦ који је одлучио да иде - додао је Медојевић.

онда је настао хаос у студију јер је Мартиновић Чанку рекао да треба да га буде срамота што је био у кафани на Цетињу, додајући да су Ђукановићеви јуришници жељели да запале Цетињски манастир, па су звали НАТО пакт упомоћ кад им то није пошло за руком.

Чанак је казао Мартиновићу да је лажов и "радикалска гњида".

- Позивали сте те "комите" да јуришају на манастир, а ви и Мило Ђукановић сте сједели у кафани - поновио је Мартиновић.

Од тог тренутка Чанак није дозвољавао Мартиновићу да говори стално понављајући "Лажеш, лажеш, лажеш, стално лажеш".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:36