Небојша Медојевић / Портал Дан
13/12/2021 u 09:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Медоjевић: Влада данас неће пасти, а заслужила jе

ДПС jе преговарао са власницима ГП УРА приjе избора у Моjковцу да се сруши Влада и да потпредсjедник Дритан Абазовић буде нови премиjер, тврди лидер ПзП-а

Лидер Покрета за промjене (ПзП) и функционер ДФ-а Небоjша Медоjевић увjерен jе да Влада Црне Горе данас неће пасти. Ипак, како jе рекао, то не значи да не би требало да падне jер jе "изостанком резултата давно заслужила да падне".

Како jе рекао у Jутарњем програму ТВЦГ, ДПС jе преговарао са власницима ГП УРА приjе избора у Моjковцу да се сруши влада и да потпредсjедник Дритан Абазовић буде нови премиjер.

"Нема већине за пад владе и по трећи пут за три мjесеца ДПС и Мило Ђукановић ће доживjети политички нокаут, представити себе као губитничку опциjу", рекао jе Медоjевић.

Он сматра да озбиљна политичка организациjа не иде у важан поступак, какав jе изгласавање неповjерења влади, ако претходно нема обезбиjеђену већину.

"ДПС сада покушава разним манипулациjама да прекроjи изборну вољу грађана. Влада Црне Горе неће данас пасти, што не значи да не треба да падне. Она jе изостанком резултата давно заслужила да падне", сматра Медоjевић. 

Подсjећа да влада и парламент не функционишу, а да су кључне институциjе у в.д. стању.

Jедини демократски, поштен и људски излаз из ове ситуациjе jе организациjе нових парламентарних избора у Црноj Гори.

"Ако УРА направи мањинску владу с мањинама, а ДПС то подржи, то ниjе демократска влада, то jе прекраjање изборне воље грађана, jер нико ниjе 30. августа гласао да УРА прави такве аранжмане", истакао jе Медоjевић.

Нова влада, како jе рекао, требало би да буде политичка и да у њу уђу представници мањинских народа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 00:44