Miholjski zbor / - MIHOLJSKI ZBOR
12/02/2022 u 14:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Михољски збор: Направити нову владу из парламентарне већине и мањинских партија

Упозоравају на чињеницу да гласове које су дали нису власништво партија и не дозвољавају да се њима користите за личне партијске промоције.

Сходно тренутним нестабилним и турбулентним политичким  приликама  у држави ,сматрамо да нам је обавеза да упозоримо јавност, као и све грађане Црне Горе на опасности које нам овакво стање намеће, поручили су из Михољског збора.

 - Као организација која је активно учествовала у свргавању режима Мила Ђукановића ,позивамо се на право да јавно упутимо захтјев у име народа, свим релевантним политичким чиниоцима из парламентарне већине на неопходност  разговора. Такође напомињемо да искључиво кроз дијалог можемо доћи до крајњег и задовољавајућег рјешења за све грађане - додају они.

Из Михољског збора упозоравају на чињеницу да гласове које су дали нису власништво партија и не дозвољавају да се њима користите за личне партијске промоције.

 - Народ не интересују рејтинзи политичких субјеката, нити је гласао зарад било чијих фотеља. Гласали смо за једнакост, мир,право на нормалан живот. Нећемо дозволити да сујета, и личне слабости појединаца угрозе слободу за коју смо се изборили на јако тежак начин. Поновићемо и наше захтјеве сматрајући да се нијесу искористиле све могућности ка превазилажењу насталих проблема - додају.

Михољски збор позива да се из парламентарне већине направи нова влада, тиме нови избори губе смисао.

 - Слажемо се  да и странке мањина буду у њој јер по Уставу ЦГ  сви имамо једнака права . Не сматрамо да су нови избори рјешење ,него додатно губљење времена и подизање напетости у друштву. Нећемо прихватити никакву мањинску владу уз подршку Дпс-а. Саопштење ћемо закључити са оним што сматрамо да је жеља свих грађана Црне Горе. Желимо мир ,на вама је да нам га омогућите - закључују из Михољског збора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 12:50