Марко Милачић / - Права ЦГ
18/02/2022 u 09:30 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Катнић дошао на крилима случаја Маровић а одлази на крилима пандориних папира Мила Ђукановића

Треба знати да jе Катнића смиjенио народ и да ће корупциjу решавати народ, казао је Милачић

Лидер Праве Марко Милачић огласио се поводом смјене Главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића

Пензионисање Главног специjаног тужиоца Миливоjа Катнића jе искључиво побjеда парламентарне већине од 30. августа, jедна од наjважниjих побjеда коjа jе обећана народу Црне Горе, у смjени оног коjи jе оличење побиjеђене Црне Горе, смjене монтираних и политичких процеса, смjене пораза права у систему тужилаштва коjи jе био застиђе европске правне тековине, у ком jе право било заклон за непочинства ДПС-а, казао jе предсjедник Праве Црне Горе Марко Милачић на састанку Одбора Праве Црне Горе у Беранама поводом разрешења Миливоjа Катнића са позициjе ГСТ-а.

- Сада, када су из руку Миливоjа Катнића узети кључеви зачараног замка недодирљивих, тужилаштво мора дефинитивно постати институциjа коjа ће почети да служи закону, а не налозима недостоjних шефова у чувању породичних и привилегованих бизниса, у обрачуну са политичким неистомишљеницима по ком ће Миливоjе Катнић бити jедан од наjупамћениjих и наjзаслужниjих што Црна Гора годинама ниjе направила помак у наjзначаjниjим поглављима на путу ка заjедници европских држава - поручио је Милачић.

Он је пожелио срећан и успjешан будући рад Тужилачком савjету на даљем ослобађању тужилаштва од свих коjи су недостоjни права и звања коjа су им додjељивана као залога за послушност jедном човjеку, jедноj идеологиjи и jедноj прошлости.

Поводом политичке ситуациjе у Беранама Милачић jе казао:

- Смjена Катнића jе кренула са Персине станице, а не из кабинета потпредсjедника Владе Дритана Абазовића. Треба знати да jе Катнића смиjенио народ и да ће корупциjу решавати народ. Исто тако народ ће будно пратити избор новог Главног специjалног тужиоца како нам се опет не би потурало коруптивно кукавичjе jаjе, jер jе и Катнић дошао на крилима случаjа Маровић, а одлази на крилима пандориних папира Мила Ђукановића.

Додаје да Права Црна Гора поздравља жестоки отпор Беранаца било каквом отказивању или одлагању избора и да је поносан што jе његова партиjа иницирала таj отпор и одржала таj отпор заjедно са грађанима.

- Након уставног шамара коjи су добили представници УРЕ и СНП-а вjеруjемо да ће срамна идеjа отказивања и одлагања избора бити коначно повучена и да ћемо се поштено измjерити у Беранама и Улцињу 27. марта - истакао је Милачић.

Лидер Праве оцијенио је да је састанак Одбора Праве Црне Горе у Беранама показао да jе снага њихове партиjе у овом граду далеко већа него приjе само неколико мjесеци и да се таj тренд све снажниjе развиjа како се приближаваjу избори.

- Ово не треба да чуди када знамо да jе оваj Одбор уз подршку централе у Подгорици предузимао веома храбре политичке активности коjе jе оправдало вриjеме и чиjу су неопходност потврдили политички догађаjи. Тим правцем треба наставити до локалних избора у Беранама, а са тих избора изаћи као побjедник и ући у велику битку за Подгорицу и 11 црногорских општина - закључио је лидер Праве Марко Милачић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 21:34