Марко Милачић / - фото: Права Црна Гора
17/01/2022 u 14:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mилачић: Парламентарна већина да не учествује у договору Aбазовића и Ђукановића

Права Црна Гора ће бити скупа са истинским партнерима већине који ће у координацији са народом бити спремни да бране изборну побједу 30. августа

Након данашње прес конференције предсједника УРЕ Дритана Абазовића потпуно је јасно оно о чему Права Црна Гора више од мјесец упозорава јавност, да је Мило Ђукановић дио процеса меморандумског рушења актуелне Владе, како би се вратио на политичку сцену, што је јавно верификовано данашњим Абазовићевим ставом да му је за формирање такозване мањинске владе прихватљива подршка ДПС-а. То сматра Марко Милачић, предсједник Праве Црне Горе.

Он је поручио да Права Црна Гора позива парламентарну већину да не учествује у закулисном договору Дритана Абазовића и Мила Ђукановића.

-Данашња објава рушења Владе долази само двадесетак дана након изгласавања Буџета и пројекта Европа сад, а петнаест дана прије првих бенефита у виду повећања минималне зараде на 450 еура, који су изборили министри и премијер који се данас руше.  На данашњој прес конференцији опет се чула умирујућа мантра да се "ДПС не враћа". Тачно да никада неће имати успјех на изборима, али то није једини начин за повратак ДПС-а. Ђукановић се увелико враћа коруптивном политичком дипломатијом, закулисним договорима и трговином изборном вољом- наводи Милачић.

Додаје: "Управо му УРА са меморандумским партнерима омогућава да сруши Владу и изабере неку у којој неће имати министре ДПС-а, као што нема ни сада, али на коју ће имати више него директан утицај. Исту ствар очекују они из парламентарне већине који су отворено подржали Меморандум".

УРА заузврат жели свог премијера – Дритана Абазовића, министре и освету Здравку Кривокапићу због, прије свега, његовог чврстог става у заштити Устава поводом устоличења митрополита Јоаникија и догађаја на Цетињу.

-Хоћемо ли добити стабилност ако ту стабилност не подржавају грађани који су изгласали побједу 30. августа? Каква је то "стабилна" већина која смрди на кулуминацију политичке корупције, веће од свих досадашњих за ових 30 година? Каква је то политичка правда која руши пројекте који гарантују бољи животни стандард и народ који је побиједио опет и опет изводи на улице да би вршио власт која му припада Уставом и коју је потврдио на изборима 30. августа? Какав је то потпредсједник Владе који не зна ко му је шеф у Влади и који одлуке о будућности Владе доноси на партијским органима без информисања свог надређеног и Владе коју би требао да поштује више од осталих министара- сматра он.

Додаје: "Права Црна Гора ће бити скупа са истинским партнерима већине који ће у координацији са народом бити спремни да бране изборну побједу 30. августа".

-Права Црна Гора ће учествовати у свим политичким платформама које потврђују побједу 30. августа, али ће без и једног промила политичке коректности рушити сваки споразум и именовати сваког политичара који на овај или онај начин, из било ког разлога руши побједу извојевану 30. августа и на овај или онај начин враћа Ђукановића и ДПС у процесе политичког одлучивања, вршења директног утицаја на институције и коначно гарантује минимални егзистенцијални комфор за преживљавање њихових криминалних послова и коруптивних политичких модела- закључује Милачић.

Поручује:"Ова борба је тек почела и грађани ће тек у будућим данима показати свој ауторитет и спремност да се одбрани 30. август".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:37