Ђукановић Зелиоли / - фото: Кабинет предсједника
06/06/2022 u 17:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ђукановић-Зелиоли: ЦГ остаје најнапреднији кандидат за чланство у ЕУ

Ђукановић је нагласио да је четворогодишњи Зелиолијев мандат био веома плодан за односе двије земље истичући да су иако у ванредним условима, нарочито узрокованих пандемијом, остварени веома интензивни контакти и активности

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић приредио је радни ручак поводом завршетка мандата амбасадора Републике Италије у Црној Гори Луке Зелиолија. Црна Гора остаје најнапреднији кандидат за чланство у ЕУ и ако успије да се врати на тај пут, остаће позитиван примјер у региону, поручио је одлазећи амбасадор Италије у Црној Гори Лука Зелиоли.

Ђукановић је у име државе Црне Горе уручио амбасадору Зелиолију високо државно признање, медаљу за заслуге, за посебан допринос учвршћивању односа између Црне Горе Републике Италије.

Предсједник је нагласио да је четворогодишњи Зелиолијев мандат био веома плодан за односе двије земље истичући да су иако у ванредним условима, нарочито узрокованих пандемијом, остварени веома интензивни контакти и активности.

- Уз захвалност и за садржајно обиљежавање годишњице успостављања дипломатских односа, упутио је на потребу даље операционализације Споразума о стратешкој сарадњи и пуно простора за будуће интензивирање односа - саопштено је из Ђукановићевог кабинета.

Амбасадор Италије је уз захвалност за високо признање, казао да за њега медаља представља велику част и признање за рад током четири године, које су истовремено биле и период сазријевања црногорске демократије.

Он је позитивним оцијенио инклузивност нове владе и конструктивнију политичку климу у Црној Гори, што ће помоћи да се Црна Гора врати на европски пут, који је био суспендован на неки начин.

- Упркос томе, Црна Гора остаје најнапреднији кандидат за чланство у ЕУ и ако успије да се врати на тај пут, остаће позитиван примјер у региону - поручио је Зелиоли.

Ђукановић уручио амбасадору Зелиолију високо државно признање, медаљу за заслуге Ђукановић уручио амбасадору Зелиолију високо државно признање, медаљу за заслуге

Ђукановић је истакао да је за Црну Гору изузетно важно што Италија беспрекорно препознаје значај европске будућности региона.

- Уз најбоље зеље за даље личне и професионалне успјехе, Предсједник је амбасадору Зелиолију пренио и одлучност за наставак дијалога двије земље на највишем нивоу и даљи напредак односа са Италијом, историјским пријатељем, драгим сусједом и великом шансом за нашу европску будућност - закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:49