Marko Milačić / - FOTO: NARODNA KOALICIJA
22/10/2024 u 22:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milačić: Srpski jezik je žrtva diskriminacije od strane brojnih režima

Neprihvatljivo da je da dominantni jezik u Crnoj Gori, a to je srpski ne bude službeni jezik u našoj državi, smatra lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

- U Crnoj Gori 43 odsto građana priča srpskim jezikom. Uvesti ga kao službeni jezik je elementarna demokratija -kazao je Milačić u emisiji “Klub A plus”.

Milačić je pozvao sve političke aktere da mudro, odgovorno i na dobrobit cijele Crne Gore uvedu srpski jezik kao službeni.

- Za Srbe srpski jezik je važno identitetsko pitanje. Ustav se treba mijenjati, a za to je potreban društveni koncenzus i dijalog - kazao je Milačić

Dragović: Crna Gora neće izgubiti svoj suverinitet ako službeni jezik bude srpski, Milatović zatvorio vrata za koaliciju sa PES-om

Milačić smatra da je crnogorski jezik pun nakaradnih i izmišljenih slova.

- Želim da moje dijete imapriliku da ne uči ta slova. Želim da budemo ravnopravni i ispoštovani. Srpski jezik je žrtva jedne velike segregacije i diskriminacije od strane brojnih režima. Ali, i pored toga što je gažen i unižavan, opstao je. i dalje je većinski

Govoreći o DPS-u, Milačić smatra da se ta partija nije reformisala, već je i dalje ostala mafijaška i kriminalna stranka.

- Oni ne žele dobrobit Crnoj Gori. Da je Milo Đukanović radio sve kako treba, mi o ovome danas ne bismo pričali - zaključio je Milačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

22. oktobar 2024 22:44