/ Марко Милачић
22/02/2022 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Уколико ДФ преко Булајића закаже сједницу, откључава врата Скупштине за издају вијека

Није морално позивати било ког грађанина да "блокира" Црну Гору, а у Скупштини заказати сједницу на којој ће се предати "кључеви" изборне воље грађана, навео је он

Посланик Марко Милачић (Права ЦГ) сматра да данашњом изјавом да "Страхиња Булајић не може да одуговлачи засиједање",  Славен Радуновић је дао вјетар у леђа стварању мањинске владе против чијег формирања грађани протестују дуже од мјесец дана, пошто та влада подразумјева одлучну подршку ДПС-а.

- Другим ријечима, а имајући у виду данашњи Радуновићев став, ДФ који најављује "блокаду" Црне Горе ради спречавања издаје изборне воље грађана, директно предаје ту изборну вољу грађана неком будућем предсједнику Скупштине кога ће гласати ДПС и његови коалициони партнери. Исто тако, заказивањем сједнице Скупштине ДФ предаје вољу грађана због којих наводно најављује "блокаду" саобраћајница, посланицима ДПС-а, њихових коалиционих партнера, да би правили мањинску, техничку или "концентрациону" Владу својим гласовима и својом политичком подршком- навео је Милачић.

Поручује да заиста није "морално позивати било ког грађанина да "блокира" Црну Гору, а у Скупштини заказати сједницу на којој ће се предати "кључеви" изборне воље грађана и побједе 30. августа, неком издајнику који ће гласовима ДПС-а бити изабран и који ће са ДПС-ом изгласати "мањинску", "техничку", "концентрациону", "политичку", а свакако издајничку владу".

- Подсјећамо да није први пут, и да је потпуно нормално да руководилац Скупштине пролонгира заказивање сједнице у циљу заштите воље изборне већине док не постоји сагласност свих конституената формалне парламентарне већине, и да у таквим корацима нема ничег "чудног", како је господин Радуновић назвао позиве, па и Праве Црне Горе, на пролонгирање сједнице Скупштине. Ти исти кораци су много пута коришћени, па и у случају када је у овом сазиву ДФ као дио већине више мјесеци бојкотовао Скупштину, и тада никоме није пало на памет да доноси одлуке гласовима ДПС-а и опозиције без обзира што је то и тада било могуће, јер је важио исти Пословник, исти Устав и иста парламентарна пракса као и сада када се господин Радуновић "чуди" захтјевима својих колега за пролонгирањем сједнице- истакао је Милачић.

Поручује: "Господине Радуновићу, уколико ДФ одлучи да преко господина Булајића закаже сједницу Скупштине у овој политичкој ситуацији, биће потпуно јасно да тиме свјесно откључава врата Скупштине за издају вијека, да је против демократских избора и да  помаже у издаји изборне воље грађана заједно са СНП-ом, те да отворено злоупотребљава грађане позивањем на блокаде које нон стоп у недоглед најављује док су му присталице на протестима без својих лидера протестујући против издаје која се свакодневно одвија и приводи крају, а чије финале је изгласавање предсједника Скупштине гласовима ДПС-а и предсједника Владе гласовима ДПС-а".

- Права Црна Гора Вас позива господине Радуновићу, да престанете да се "чудите", јер као што смо знали шта значи када сте Меморандум УРЕ, СНП-а и Ђукановићевих пајташа сакривених иза маски представника националних мањина назвали безазленим "чајем од нане", тако господине Радуновићу и сада знамо шта значи Ваше "чуђење"- навео је, поред осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:53