Jakov Milatović, Forum na Cetinju / - KABINET PREDSJEDNIKA
10/07/2024 u 11:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Antifašizam jedan od najvećih stubova u razvoju

U susret obilježavanju 13. jula - Dana državnosti, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u saradnji sa neformalnom grupom crnogorskih intelektualaca „STEGA“, otvorio je dijaloški forum na temu „Crna Gora između istorijskog revizionizma i evropskog antifašizma“.

- U susret obilježavanju 13. jula, danas na Cetinju razgovaramo o antifašizmu, kao jednom od najvažnijih stubova u razvoju crnogorskog društva. Smatram da je pokretanje dijaloga o temama koje, po svojoj važnosti, nadjačavaju svakodnevne političke i ideološke razlike, od presudnog značaja za izgradnju slobodnog, demokratskog i prosperitetnog društva - poručio je predsjednik Milatović.

On je kazao da antifašizam, u tom smislu, predstavlja neupitan vrijednosni kolosjek koji vodi ka očuvanju međunacionalnog sklada, multikulturalizma i građanskog karaktera našeg društva.

- Kao predsjednik države želim da gradim mostove prema svim ljudima i organizacijama koji ovoj zemlji žele dobro. Ostajem otvoren za saradnju sa svim društvenim akterima čije djelovanje je vođeno idealom bolje i pravednije Crne Gore u kojoj ćemo, više nego do sada, biti spremni da čujemo i razumijemo jedni druge - zaključio je Milatović.

Forum je okupio više akademika, profesora, privrednika, književnika, publicista i drugih uglednih nezavisnih intelektualaca.

Milatović organizuje forum „Crna Gora između istorijskog revizionizma i evropskog antifašizma“

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 01:31