Jakov Milatović / FOTO: LAZAR RUZIC
06/09/2024 u 22:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Moja riječ se nije čula u PES-u, za krivu putanju demokratije odgovorni Spajić i većina

Izašao sam iz Pokreta Evropa sad oko kog smo se okupili i to je bila jedina ispravna stvar koju sam mogao da uradim, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

- Ostao sam tada u manjini u Pokretu Evropa sad, što se tiče odlučivanja. Moja riječ se tada nije dovoljno čula i smatram da je to bio ispravan potez. Čvrsto sam uvijek stajao na braniku principa i uvijek sam govorio ono što mislim. Da li su ti principi loši, to je na građanima da prosude. A građani su moji i moje je da ih branim”, rekao je Milatović večeras na Aplus televiziji.

Prema njegovim riječima, trenutno vladanje je kriva putanja u demokratskom smislu, a najveću odgovornost za to imaju premijer Milojko Spajić i parlamentarna većina.

- Nisam želio da budem dio te priče. Ali, mislim da je moja dužnost kao predsjednika da neke stvari kažem glasno i jasno, jer to slučaj nije bio sa ranijim predsjednicima, kazao je Milatović.

Vizija manje partitokratske Podgorice je iznevjerena

Osvrnuvši se na predstojeće lokalne izbore u Podgorici, Milatović je kazao da je Luka Rakčević jedini kandidat za gradonačelnika koji ne gleda Podgoricu kao odskočnu dasku.

- On se borio za bolju Podgoricu iz opozicionih klupa više od deset godina. Takođe, biće jedini koji će se u narednom periodu boriti za bolju Podgoricu, uvjeren je Milatović, prenosi A plus portal.

Milatović: Luka Rakčević je dokazani borac i iz klupa opozicije i pozicije

Prema njegovim riječina, vizija manje partitokratske Podgorice je iznevjerena.

- Zato sam odlučio da dignem glas i da imenom i prezimenom podržim ljude iz GP URA i Pokreta za Podgoricu, rekao je on.

Od 2020.godine umanjena politička stabilnost, ali ima više demokratije

Govoreći o parlamentarnim izborima 2020. godine, Milatović je kazao da se Crnom Gorom do tada upravljalo na kvazi autoritativan način.

- Te 2020.godine smo prvi put dobili vlast na demokratskim izborima i počeli smo da se učimo demokratiji. Promjene se jesu desile na bolje. Jeste da sada postoji umanjena politička stabilnost, ali zato imamo veću demokratiju, ocijenio je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 23:17