/ - Зоран Миљанић
12/10/2021 u 15:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљанић: Наjлакше боjковати и не доћи до рjешења

Ако би се базирали на томе по политичким заслугама и тако бирали функциjе, не бисмо одмакли од бившег режима Демократске партиjе социjалиста, коjи знамо како jе завршио, навео jе Миљанић

Представници парламентарне већине актуелну политичку ситуациjу треба да риjеше конструктивним диjалогом за преговарачким столом, без уцjена, казао jе генерални секретар Грађанског савеза ЦИВИС Зоран Миљанић.

Jедан од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић казао jе да ће у случаjу неуспjелих преговора о реконструкциjи Владе наставити боjкот парламента и свих владиних закона и да ће тражити међународно посредништво за стварање услова за одржавање ванредних парламентарних избора.

Миљанић jе казао да изjава Кнежевића ниjе став ЦИВИС-а.

– Мислимо да активним диjалогом треба учинити све да би се дошло до рjешења и да би прва демократска Влада функционисала у наjбољем интересу грађана–рекао jе Миљанић агенциjи МИНА.

Како jе казао, у ЦИВИС-у су за то да се дође до диjалога и на таj начин риjеше актуелни проблеми.

– Мислимо да jе наjлакше боjковати и не доћи до рjешења – поручио jе Миљанић.

Миљанић jе оциjенио да све стране треба да сjедну за преговарачки сто, jер "jезик уцjена не води нигдjе".

– Ми ниjесмо миjењали став од старта, значи експертска Влада, с тим што нећемо мjерити крвна зрнца експертима, jесу ли из политике или су нестраначке личности – поручио jе Миљанић.

Он jе додао да у ЦИВИС-у сматраjу да се под поjмом експерт подразумиjева професионалац коjи се доказао, како у стручним рефернцама, тако и у животном искуству, да би успjешно обављао министарску функциjу.

– Бављење политиком у читавом животном виjеку, без дана проведеног у струци, не даjе препоруку за партиципациjу у Влади – рекао jе Миљанић.

Како jе казао, битно jе да на чела министарстава дођу наjбољи и то jе суштина.

– Ако би се базирали на томе по политичким заслугама и тако бирали функциjе, не бисмо одмакли од бившег режима Демократске партиjе социjалиста , коjи знамо како jе завршио – навео jе Миљанић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:48