Дејан Милошевић / - СД
13/02/2022 u 11:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милошевић: Договор свих суверенистичких партија на Цетињу апсолутни приоритет

Зато очекујемо да ДПС и СДП превазиђу неспоразуме и неслагања и нађу адекватно рјешење у складу са демократским стандардима, како би се што прије конституисала власт у Пријестоници, казао је Милошевић

У оквиру политичких преговора у вези формирања локалне власти у Пријестоници, у обавези смо да, као конституенти локалног парламента и истинска, досљедна државотворна партија, искажемо свој политички, лични и грађански став у вези формирања локалне власти, казао је предсjедник ОО СД Цетиње Деjан Милошевић.

Пријестоно Цетиње, одакле је луча слободне, грађанске и антифашистичке мисли вазда кретала, али и пристојна, цивилизована Црна Гора, с пуним правом очекују договор свих суверенистичких партија. Изостанак договора би био одраз неодговорности према још важнијим политичким и друштвеним процесима на државном нивоу који су у току, у којима немамо право на грешку!, казао је Милошевић.

Истакао је да грађани Цетиња, са пуним правом очекују да сачувамо оне тековине на којима смо заједно истрајали и за које смо се заједно борили.

- Јединство црногорског, односно државотворног блока, како на Цетињу тако и у читавој држави, апсолутни је приоритет. То је потребан услов да бисмо Црну Гору са странпутице вратили на прави - грађански, секуларни, антифашистички, европски пут, са кога је нажалост скренула у последњих готово годину и по дана - казао је Милошевић.

Имамо обавезу да сачувамо никада не издамо тековине Белведера, када је било потпуно небитно ко је за коју партију, које је вјере и нације, али ни тековине антифашистичке борбе којој смо дубоко привржени. Најлакше је да једни другима налазимо грешке, али је много важније да једни са другима градимо мостове сарадње, истакао је  предсjедник ОО СД Цетиње.

- Зато очекујемо да ДПС и СДП превазиђу неспоразуме и неслагања и нађу адекватно рјешење у складу са демократским стандардима, како би се што прије конституисала власт у Пријестоници. Сложна Пријестоница значи сложну, јаку, слободну Црну Гору - додао је.

СД ће и даље бити ту да буде искрена подршка и партнер, како на Цетињу, тако и у цијелој Црној Гори, у очувавању и јачању градјанске, еманципаторске, културне, секуларне, антифашистичке, европске и евроатланске Црне Горе, закључио је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:45