/ Фото: Влада ЦГ
20/07/2021 u 10:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милошевић у Бриселу и Хагу: Европски партнери констатовали напредак Црне Горе

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова и национални координатор за борбу против насилног екстремизма, тероризма, прања новца и финансирања тероризма (НОТ) Раде Милошевић састао се јуче са Оливијеом Онидијем, координатором Европске комисије за борбу против тероризма у Бриселу.

Такође, Милошевић састао се и са директором Европског центра за борбу против тероризма у Еурополу, у Хагу, Kлаудијом Галцеранием.

Милошевић је на састанцима истакао значај реорганизације и успостављања квалитетнијег система супротстављања овим појавама и значај правовременог дјеловања.

Европска комисија за борбу против тероризма је пружила подршку црногорским напорима на интензивирају активности за превенцију насилног екстремизма, спречавања тероризма, прања новца и финансирања тероризма.

Kоординатор Ониди је констатовао остварени напредак на овом пољу у претходних неколико мјесеци, те изразио задовољство напретком који је Црна Гора остварила на овом пољу.

На састанку је разговарано о различитим модалитетима наставка и унапређења сарадње у области сузбијања екстремизма и тероризма.

Поред значајног питања борбе против тероризма, констатовано је да је једна од приоритетних области у наредном периоду спречавање радикализма и насилног екстремизма, које су све више заступљене у земљама Западног Балкана.

Галцерано је изразио пуну отвореност Еуропол-а за сарадњу са Црном Гором, те изразио задовољство досадашњом сарадњом на пољу размјене оперативних података.

Састанци су одржани у оквиру посјете НОТ-а институцијама у Бриселу и Хагу.

Поред националног координатора, црногорску делегацију су чинили: Дејан Kнежевић, в. д. помоћника директора Управе полиције за Сектор борбе против криминала, Kристина Ђукановић, представница Управе полиције и Драган Kопривица, директор НВО ЦДТ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:19