Дејан Миловац / - IVAN PETROVIC - IPE
20/10/2021 u 16:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миловац: "Оф шор" послови Мила Ђукановића не смију остати без епилога

Посланици Европског парламента покренули су предлог за доношење Резолуције о Пандориним папирима и позивају власти укључених држава да спроведу одговарајуће истраге

Директора Истраживачког центра Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) Дејана Миловца охрабрује вијест да су посланици Европског парламента покренули иницијативу за усвајање посебне резолуције која се односи на “Пандора папире”, као и разумијевање потребе за одговарајућом истрагом о умијешаности високих државних и политичких функионера, међу којима се помиње и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

Он у изјави за Портал РТЦГ додаје да се у предлогу резолуције јасно препознаје да је сврха креирања фиктивних компанија и трастова, како је описано у Пандора папирима, била куповина некретнина, јахти и авиона уз скривање идентитета, инвестирање и пребацивање новца између банкарских рачуна, избјегавање плаћања пореза и вршење кривичних дјела из области финансија, укључујући и прање новца.

 - Сматрам да предлог резолуције о Пандора папирима на нивоу Европског парламента и позив државама да спроведу истраге долази управо у вријеме када је и у Црној Гори потребно реафирмисати поруку тужилаштву и осталим надлежним државним органима да оффсхоре послови Ђукановића и његове породице не смију остати без адекватног законског епилога - закључио је Миловац.

Подсјећамо, посланици Европског парламента покренули су предлог за доношење Резолуције о Пандориним папирима и позивају власти укључених држава да спроведу одговарајуће истраге. Међу политичарима који се помињу је и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:25