/ Фото: Скупштина ЦГ
03/11/2021 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије: Бечић је одлучан у намјери да се бори за мир

Својим односом према цркви и свим другим вјерским заједницама даје добар примјер, казао је владика

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије састао се са предсједником Скупштине Алексом Бечићем, гдје је казао да Бечић односом према цркви и свим другим вјерским заједницама даје добар примјер унапређењу сарадње државе са вјерским заједницама уз поштовање Устава и закона Црне Горе.

Бечић се састао и са епископом Методијем.

Митрополит је казао да је Бечић својим ријечима и дјелима, принципијелно и енергично показује да је одлучан у намјери да се бори за очување мира у Црној Гори.

Предсједник Скупштине је истакао да сви чиниоци друштва морају учинити максималне напоре да допринесу смањивању тензија и поларизације у друштву, као и афирмацији вриједности мира, толеранције, помирења и слоге међу људима свих вјера и нација.

- Митрополија црногорско-приморска као вјековна заједничка наднационална и надпартијска кућа и Црногораца и Срба и свих људи добре воље увијек је била и биће мјесто сабирања, мирења и ширења братске љубави и заједништва. Зато тражимо добро у другима, афирмишимо тачке спајања, а не раздора, јер се не ни једно добро не може градити на пођелама, мржњи, нетрпељивости и негирању. Желим нам свима мудрости, стрпљења и успјеха на том путу - истакао је Бечић.

image
-Фото: Скупштина ЦГ

Епископ Методије је нагласио да су и држава и црква на истом задатку: да допринесу бољем разумијевању између грађана и свих друштвених чинилаца, превазилажењу подјела, снажнијој друштвеној кохезији и јачању свијести о заједништву.

- То нам је у овој турбулентној друштвено-политичкој ситуацији и у овим изазовним процесима од изузетне важности и пријеке потребе- поручио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:13