Иван Митровић / - Иван Митровић
21/07/2021 u 21:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић: Како би заштитио себе, Спаjић дао отказ радници коjа није крива за пропуст у случаjу Томаша Бошковића

Вратите невину жену на посао, обjективно утврдите свачиjу кривицу, па као одговоран човjек станите испред људи коjе Ви заступате и понудите оставку, наводи Митровић

Умjесто да поднесе оставку због грубих пропуста у организациjи ресора коjим руководи и скандала коjи jе настао током одузимања дjеце Томашу Бошковићу, Милоjко Спаjић jе кривца нашао у стручноj радници, маjци, особи коjа jе 22 године радила часно своj посао, и наредио да jоj се да отказ. Притом ова радница, коjу jе Спаjић жртвовао да би себе спасао, нема везе са предметним случаjем, па jе самим тим и врло упитна њена одговорност, истакао је посланик ДПС-а у Скупштини Црне Горе Иван Митровић.

На самом почетку рада 42. Владе Црне Горе, како се наводи у саопштењу, било jе jасно шта ће се дешавати у ресору социjалне заштите, само нико ниjе могао претпоставити да ћемо свjедочити оволикоj количини популизма, примитивизма и лицемjерjа.

– Стручни радници, коjи се носе са тешким, осjетљивим и рањивим категориjама друштва, коjи су њихова даноноћна подршка у свим животним ситуациjама представљени су као џелати. Ниjесте министре ни обишли те људе, па им немоjте ни судити са даљине! – истиче Митровић.

Министре, и због мањих ствари министри у претходним владама Црне Горе су подносили оставке тиме показуjући своjу одговорност, додао је он.

– Сjетимо се Павла Радуловића, Боба Радуновића… А шта сте Ви урадили? Пропустили сте да поставите адекватно руководство, заказали у организациjи руководилаца коjе сте Ви именовали приjе само два мjесеца, па их сада штитите, а застрашуjете друге запослене отказима.

Посебно забрињаваjу Ваши „креативни“ моменти у виду предлога да се сада отпуштена радница премjести у JУ Комански мост?! Да ли Вама та институциjа личи на мjесто за кажњене стручне људе? – наводи се у саопштењу.

Под притиском jавности а у намjери да избjегнете одговорност, окривили сте невине како би кривицу макли са оних стварно кривих, а Вама блиских,  правдаjући то краткоћом времена коjе су провеле на новом радним мjесту.

Ни смjешниjег оправдања ни тужниjег саопштења. Будите мало искрени па информишите jавност да сте поставили руководиоца коjи ради само четири сата а обавља наjстручниjе послове у центру за социjални рад.

Вратите невину жену на посао, обjективно утврдите свачиjу кривицу, па као одговоран човjек станите испред људи коjе Ви заступате и понудите оставку. То jе много часниjе него да своj немар и пропусте маскирате кривицом стручних радника, закључио је Митровић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:59