Boris Mugoša / - FOTO: SD
26/01/2024 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mugoša na zasijedanju Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope

Na moje veliko zadovoljstvo postao sam član Komiteta za rodnu ravnopravnost i sprječavanje diskriminacije, stalnog radnog tijela Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. U tim oblastima nas čeka još mnogo posla, istakao je Mugoša

Borisu Mugoši, potpredsjedniku Socijaldemokrata i predsjedniku Kluba poslanika SD-a u Skupštini Crne Gore verifikovan je mandat člana (poslanika) Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) u Strazburu, saopšteno je iz Socijaldemokrata.

Cilj ove organizacije, je promovisanje demokratije, zaštite ljudskih prava i vladavine prava, kazali su iz SD-a.

- Na moje veliko zadovoljstvo postao sam član Komiteta za rodnu ravnopravnost i sprječavanje diskriminacije, stalnog radnog tijela Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. U tim oblastima nas čeka još mnogo posla - istakao je Mugoša.

Potpredsjednik SD-a je, kako se dodaje, takođe postao i član političke grupe socijalista, demokrata i zelenih u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope, gdje je učestvovao na više sastanaka pomenute pomenute političke grupe.

- Na januarskom zasijedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Strazburu izabran je novi predsjednik Parlamentarne skupštine; novi komesar Savjeta Evrope za ljudska prava i više sudija Evropskog suda za ljudska prava - dodaje se u saopštenju.

Glavne teme ovog januarskog zasijedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope odnosile su se na zaštitu ljudskih prava imajući u vidu trenutne ratne sukobe na području Ukrajine i Bliskog istoka uz jasne apele za prekid ratnih dejstava; fenomen globalizacije u vremenima krize i oružanih sukoba; navode o sistemskoj torturi i nehumanom postupanju u mjestima pritvora u Evropi, kao i na pitanja slobode medija i bezbjednosti novinara, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:16