/ - Борис Мугоша
23/08/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша: Парламентарна већина одбила саслушање надлежних у здравству и просвjети

Он је нагласио да смо ваљда свjесни огромних посљедица епидемиjе на броjне сегменте система, а посебно на процес образовања дjеце

Сви чланови скупштинског Одбора за здравство, рад и социjално старање из парламентарне већине, одбили су моj предлог да се одржи саслушање наjодговорниjих из ресора здравства и просвjете на тему: "Епидемиолошка ситуациjа у Црноj Гори, са посебним освртом на почетак школске године, због чега се исто не може одржати”, истакао jе посланик СД-а Борис Мугоша.

Мугоша је казао да је епидемиолошка ситуациjа озбиљно погоршана и додао да у претходних шест дана имамо 3.469 новозаражених и 25 преминулих, да броj тренутно активних случаjева Ковид-19 у Црноj Гори износи 6.226, као и да jе Црна Гора у врху европских земаjа коjе биљеже наjлошиjе епидемиолошке параметре.

Он је нагласио да смо ваљда свjесни огромних посљедица епидемиjе  на броjне сегменте система, а посебно на процес образовања дjеце.

Како се наводи у саопштењу Социјалдемократа, Мугошино предложено саслушање односило и на jедан веома важан сегмент коjи jе изазвао огромну оправдану забринутост jавности а приjе свега родитеља, а тиче се непознаница и неjасноћа коjе се односе на почетак школске године и посљедица коjе, због одлука надлежних органа и понашања свих нас, “трпе” дjеца у Црноj Гори.

Мугоша је казао да оставља jавности, односно грађанима да сами проциjене да ли jе у актуелноj епидемиолошкоj ситуациjи његова инициjатива била оправдана, и подсjећа да jе његов предлог добио подршку од свих чланова наведеног Одбора из редова опозициjе, наводи се у саопштењу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:20