Александар Вулин / - РТРС
19/08/2021 u 12:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП Србије: Протјеривање амбасадора и додјела вакцина косовским снагама није пријатељски гест Црне Горе

- Занимљиво је да је Министарство иностраних послова Црне Горе избјегло да одговори зашто није потписан споразум са Српском православаном црквом - каже се у саопштењу МУП-а Србије

Министарство унутрашњих послова издало је саопштење у коме наводе да Министарство вањских послова Црне Горе није оспорило ни једну чињеницу из изјаве министра Александра Вулина, али јесте његово право да говори.

- Када нестане аргумената, остану увреде. Министарство иностраних послова је потврдило све што је министар Вулин изговорио, само што Министарство иностраних послова Црне Горе сматра да је протјеривање амбасадора Србије и додјела вакцина такозваним косовским безбедносним снагама, које по Резолуцији 1244 не би смеле да постоје, пријатељски гест који ојачава наше везе. Министарство иностраних послова Црне Горе сматра да је резолуција о геноциду у Сребреници израз „већинске воље њених конституената“ у Црној Гори и ваљда зато може Србе да означи као народ геноцида, а Србија треба о томе да ћути. Срби изгледа нису „конституенти“ у Црној Гори, па се њихова воља и не броји - каже се у саопштењу.

Они истичу да поступак који се води против градоначелника Никшића, јер није прихватио да му „већинска воља“ одређује шта је геноцид и ко га је починио, говори да је резолуција донијета не да би бранила истину, већ да би Србима забранила да говоре истину.

- Занимљиво је да је Министарство иностраних послова Црне Горе избјегло да одговори зашто није потписан споразум са Српском православаном црквом. Ако су заборавили који је споразум у питању да их подсјетимо, то је онај споразум који је био једно од темељних обећања нове власти и њених „конституената“ због кога су десетине хиљада православних Срба протестовали у Црној Гори, а са њима и садашњи предсједник Владе Црне Горе. Министар спољних послова Црне Горе, истина није учествовао у литијама, па и није чудно што му ни споразум са Српском православном црквом није вриједан одговора - одговорило је Министарство унутрашњих послова Републике Србије Министарству вањских послова Црне Горе, реагујући на саопштење тог министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:48