Члан Извршног одбора ДПС Борис Муратовић / - фото: ДПС
29/05/2021 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Муратовић: Ако не може да обезбиjеди средства за рад полициjе, часниjе jе да Секуловић поднесе оставку

Чувари реда и мира су кривицом Владе и ресорног министра, постали предмет исмиjавања, изложени деградациjи и понижењу, казао је Муратовић

И поред броjних апела упућених министру Секуловићу и Влади Црне Горе, не назире се краj агониjи у коjу су довели Управу полициjе оставивши их без средства за рад, односно службених аутомобила, казао је члан Извршног одбора Демократске партије социјалиста Борис Муратовић.

– Беспризорне су и узнемираваjуће сцене на друмовима широм државе, у коjим полициjа обавља своjе послове користећи приватне аутомобиле запослених. Такви призори смањуjу ауторитет полициjи, а у исто вриjеме охрабруjу криминалце – казао је Муратовић.

Нажалост, на друштвеним мрежама поjединци збиjаjу шале на рачун часних припадника полициjе. Чувари реда и мира су кривицом Владе и ресорног министра, постали предмет исмиjавања, изложени деградациjи и понижењу.

– У исто вриjеме министар Секуловић умjесто да се посветио рjешавању овог проблема, он се на скандалозан начин миjешао у истраге, и покушавао да релативизуjе недjела коjа чине Владини чиновници: од гажења грађана на Богетићима, до владиног службеника Кандића. У оба случаjа показало се да jе министрово залиjетање било несврсисходно и да jе исход истраге био прилично другачиjи од онога што jе тврдио или сугерисао Секуловић – додаје Муратовић.

Министар унутрашњих послова, приjе свега,  мора да се фокусира на рjешавање понижаваjућег статуса припадника полициjе, jер овакву бламажу заиста никад нико ниjе приредио часним полицаjцима коjи брину о безбjедности свих грађана. Поштениjе jе да поднесе оставку ако не може да обезбиjеди средства за рад свог ресора него да фигурира као министар чиjа полициjа нема ни службене аутомобиле, закључио је Муратовић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:54