ДРАГИЦА ПОНОРАЦ / - ФОТО: РТЦГ
24/02/2022 u 11:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МВП: Црна Гора повукла амбасадорку Понорац из Украјине

Министарство вањских послова апелује на црногорске грађане да напусте Украјину, напомињући да су, како кажу, осим Амбасаде у Кијеву, на располагању и амбасаде у Румунији, Пољској и Мађарској, у циљу обезбјеђивања свих потребних информација

Усљед војних акција Русије и усложњавања ситуације амбасадорка Црне Горе у Украјини Драгица Понорац повучена је из те земље, саопштило је Министарство вањских послова.

Наводе и да се у нашој амбасади у Кијеву тренутно налази локално особље.

- Од раног јутра, Амбасада Црне Горе је у интензивној комуникацији са нашим грађанима који се налазе у Украјини, од којих су поједини изразили интересовање да напусте земљу. Будући да су украјинске власти информисале да је ваздушни саобраћај затворен, из Амбасаде истичу да је повратак могућ копненим путем, међутим истовремено упозоравају да су путеви оптерећени усљед великог броја грађана који желе да напусте град - казали су из МВП-а.

Министарство вањских послова апелује на црногорске грађане да напусте Украјину, напомињући да су, како кажу, осим Амбасаде у Кијеву, на располагању и амбасаде у Румунији, Пољској и Мађарској, у циљу обезбјеђивања свих потребних информација.

- Такође, Генерални директорат за конзуларне послове и дијаспору Министарства вањских послова доступан је у пуном капацитету, стога сви заинтересовани грађани могу контактирати на број 067070716 и мејл архива.конзуларно@мфа.гов.ме - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 23:58