Zastava Crne Gore, Crnogorska zastava, zastava CG / ZASTAVA CRNE GORE - LAZAR RUZIC
27/06/2022 u 19:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MVP-u vraćena diplomatska legitimacija Božovića

Krivokapić je u parlamentu rekao da se ne može slaviti ukidanje države, a u toj državi biti ambasador.

Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) vraćene su diplomatske legitimacije Vladimira Božovića i članova njegove porodice, prenosi agencija MINA.

U pisanom odgovoru na poslaničko pitanje poslanice Demokratskog fronta (DF) Jelene Božović kada će Vlada Crne Gore povući odluku o protjerivanju Božovića, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić naveo je da to predstavlja i jasan stav Srbije - da je i za zvanični Beograd Božović okončao funkciju diplomatskog predstavnika Srbije u Crnoj Gori.

Božović je kazala da je u pisanom odgovoru dobila informaciju da su 6. juna ove godine MVP-u vraćene diplomatske legitimacije Božovića i članova njegove porodice, što je Krivokapić potvrdio.

Krivokapić je u parlamentu rekao da se ne može slaviti ukidanje države, a u toj državi biti ambasador.

-Neka srpski ambasador u Beču kaže da je anšlus Austrije opravdana stvar. Da vidimo, kad to nije problem, koliko će ostati za ambasadora- kazao je Krivokapić.

On je naveo da zna period kada je DF vodio moderniju politiku, “kad su zajedno upirali da ovo bude demokratskija zemlja”.

Krivokapić je poručio da ozbiljni parlamenti, države, ljudi na zajedničkim dostignućima grade budućnost, a ne na neslaganjima, podmetanjima i ličnim diskreditacijama.

-Tjeranje nije moja politika, a ambasador, da je bio 100 puta Crnogorac, ovo je princip. Koja god vlada da je bila, morala je to da uradi- dodao je Krivokapić.

Imajući u vidu to da je Krivokapić od stupanja na dužnost imao intenzivnu diplomatsku aktivnost, poslanik Socijaldemokratske partije Adnan

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:05