/ - Фото: Скриншот
27/10/2021 u 10:41 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Милачић: ДПС напустио сједницу због спорне приватизације хотела "Авала"

Пресједавајући Oдбором, Максим Вучинић казао је да оно што су " колеге из опозиционог ДПС-а данас показале, показале су за 30 година њихове владавине"

Наставак  Девете сједнице Комисије за праћење и контролу поступка приватизације напустили су посланици ДПС-а јер сматрају да није примјерно опхођење пресјењдавајућег овом сједницом,. На то је лидер Праве Црне Горе Марко Милачић казао да сматра да су они побјегли од разговора о "спорноиј приватизацији хотела Авала".

-Пошто се дешава непоштовање пословника на сједницама Комисије и пошто се дешава да улазимо у сталне конфронтације које нису изазване од стране опозиције, Због начина на који се сједница води...сматрамо да наше присуство овој Комисји више није потребно. Превасходно због тога што смо ми озбиљни људи, нећемо дозволити вријеђање достојанства ни једног посланика. Ми сједницама Комисије нећемо више присуствовати - казао је између осталог Данијел Живковић посланик ДПС-а. 

image

ДПС напушта сједницу Комисије за праћење и контролу поступка приватизације

- фото: Иван Петровић Ипе

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић казао је да је "овдје ријеч о класичном политичком алибију".

-На један непримјерен начин ДПС је побјегао са овог засједања. Управо на овај скандалозан начин се однио и према Скупштини и према радницима у Црној Гори. Мислим да се иза овог чина данас крије и намјера да се разматра , да се говори у суштини о приватизацији хотела "Авала", гдје имамо једну од најкоруптивнијих сумњи- казао је између осталог Милачић доводећи у везу са #спорном приватизацијом" хотерла " Авала"  предсједника Мила Ђукановића и Ану Коларевић.

Пресједавајући овим одбором, Максим Вучинић казао је да оно што су " колеге из опозиционог ДПС-а показале, показале су за 30 година њихове владавине".

-Ја сам се дивио како они за вријеме и других засједања бране малтене неодбрањиво. Међутим дошли смо до тога да су неке теме i неке приватизације, корупције, у које је умијешан директно предсједник ДПС-а , као тадашњи предсједник Савјета за приватизацуију, гдје је умијешана његова сестра...гдје то постаје класичан примјер корупције и стављања приватног интереса испред јавног, дошло се до истине...-казао је између осталог Вучинић.

Он је додао да ће се сва  та непочинства завршити пред непристрасним судом у овој држави.

Дневни ред: 

Контрола поступка приватизације привредног друштва „Југопетрол“ АД, Котор;, Доношење одлуке о контроли поступка приватизације привредног друштва Солана „Бајо Секулић“ АД Улцињ; текућа питања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 06:32