Branislav Nenezić / - SD
31/07/2024 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nenezić: Spajić zarad očuvanja funkcije ima jedan princip za Milovića, a drugi za Bečića

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić oglasio se nakon što je premijer Milojko Spajić na njegovo polsaničko pitanje odgovorio da neće pokrenuti postupak razrješenja potpredsjednika Vlade Alekse Bečića pošto ga je Hrvatska proglasila „personom non grata“.

- Dobio sam očekivani odgovor. Ono što se može zaključiti iz Vašeg odgovora je da ga niste Vi pisali, jer sam siguran da ni Vi ne vjerujete u ovo što je napisano, niti je ovo Vaše mišljenje. Ali želja za funkcijom, kao i pritisak unutar vladajuće većine jači je i od svijesti da će ovo biti kočnica na evropskom putu. Potvrda tvrdnji je i nastojanje predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića da se sjednica premijerskog sata ne održi, naveo je Nenezić.

Spajić: Neću predložiti razrješenje Bečića, ne predstavlja prepreku evropskoj perspektivi Crne Gore

Dio odgovora na njegovo pitanje glasi: “Nijesam evidentirao bilo koji vid djelovanja ili javnog istupa od strane potpredsjednika Bečića koji bi išao u pravcu narušavanja dobrosusjedskih odnosa sa bilo kime, uključijući i Republiku Hrvatsku.”

- Zaista teško povjerovati da je ovo mišljenje i da su ovo riječi čovjeka koji je predao zahtjev za smjenu ministra u svojoj vladi, ministra iz svog pokreta, ministra koji je “bio kičma Milojka Spajića”, bivšeg ministra pravde Andreja Milovića, zbog usvojenog amandama tehničke prirode na jedan od IBAR zakona. Tada ste dali obrazloženje “da daljim obavljanjem funkcije dodatno bi se ugrozili interesi Crne Gore sa aspekta unutrašnje i vanjske politike, kao i vrijednosti 44. Vlade”.  Tehnički amandman ili “persona non grata” u zemlji članici EU? Mnogo je premijeru čak i za Vas, istakao je Nenezić.

Odgovori Spajića na pitanja poslanika

Jedino pozitivno u Spajićevom odgovoru je to što je "samoproklamovanog vicepremijera, zamjenika premijera, prvog potpredsjednika, oslovili Ustavom utvrđenim “imenom”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 17:20