/ -Фото: Дан
09/07/2021 u 06:50 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неслагања на сједници СО Улцињ: Владајућа коалиција је као раштимовани оркестар

Наставка сједнице неће бити у скорије вријеме

Наставка треће сједнице првог редовног засиједања СО Улцињ неће бити у скорије вријеме, јер од како је прије више од мјесец дана дата пауза на половини дневног реда, трају неслагања и криза унутар конституиената политичких субјеката које чине коалицију на власти.

Чланице нове коалиције у локалном парламенту коју чине ДПС, ДП, СД, ДСЦГ, ДУА и Бошњачка странка одржали су од тада више састанка на којима су покушавали да превазиђу разлике око појединих тачака дневног реда.

Једно од отворених питања је разрjешење Савjета локалне Радио-телевизиjе (РТУЛ), због чега је редовна сједница прекинута.

У опозицији сматрају да је очигледно да се ради о политичкој кризи унутар власти али и кршењу пословника о раду локалног парламента, за шта одговорност сноси предсједник СО Хаџи Сулејмани.

Предсједник улцињског одбора СДП-а и одборник те партије Насер Ресулбеговић каже да је први човјек локалног парламента добрано загазио у кршење пословника.

- Сулејмани је требао у року од недјељу дана од прекида да сазове клубове одборнике, а потом у року од седам дана настави засиједање. Он крши пословник а његов изговор да су одборници заузети приватним обавезама је неозбиљан. Ради се о томе да нема договора међу коалиционим партнерима који врше власт. И раније смо указивали да актуелна већина функционише по принципу раштимованог оркестра и да свако вуче на своју страну не водећи рачуна о интересима града и грађана. Сматрам да се ради о озбиљној кризи и да наставка можда неће ни бити него ће све ићи, народски речено, на лер - сматра Ресулбеговић.

Подсјетимо, дио владајуће коалиције, превасходно ДПС, сматра да би се разрјешењем чланова Савјета РТ Улцињ прекршио Закон о електронским медијима, односно да заб тако нешто нема законских услова је р еј Савјет РТУЛ у мандату још неколико година. Опозиционе партије Форца, УРА и СДП противе с етоме и упозоравају на финасијску штету која би настала тим потезом.

Као један од разлога због којих се сједница не наставља предсједник СО Улцињ Хаџи Сулејмани недавно је саопштио да је то због приватних обавеза поједних одборника. Претходно је за "Дан" рекао да коалициони партнери треба још да разговарају.

- Близу смо договора око разријешења Савјета РТУЛ - казао је тада Сулејмани и додао да се ради и на договору око приjедлога Статута ДОО "Паркинг сервиса" и Одлуке и измjенама одлуке о оснивању поменуте фирме, око којих, како је казао, има такође неких проблема.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:08