Милош Николић / - р д
24/12/2021 u 14:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић: Нећемо да се прилагођавамо нечијим жељама, већ да смијенимо издајничку и штеточинску владу

Он је додао да ових дана функционери са различитих нивоа ГП УРА, интензивно исказују своје жеље какав би ДПС њима одговарао

Немамо намјеру да се прилагођавамо нечијим жељама и очекивањима, већ да смијенимо издајничку и штеточинску владу, поручио је посланик и портпарол ДПС-а Милош Николић.

Он је додао да ових дана функционери са различитих нивоа ГП УРА, интензивно исказују своје жеље какав би ДПС њима одговарао.

 - Чини нам се, да сви они не схватају најбоље шта је заправо на дневном реду. Свакако, не организује се избор младожење за ГП УРА. Узгред, ако можемо да примијетимо, није ни она захтјевна млада која би, будући безгрешна, доминантна и атрактивна постављала услове.  Супротно, у питању је мала парламентарна структура, тачно 7,5 пута мања од ДПС, којем би претенциозно жељела да поставља услове, док у исто вријеме стидљиво најављује да ће тражити подршку од наше партије?! Да разјаснимо, ову, не тако компликовану ситуацију: ГП УРА од нас не би никако могао добити подршку, макар док не расчистимо гдје су били посљедњих годину и по. - навео је он.

Освнуо се и на дешавања на Цетињу, па је УРА поставио питање тим поводом.

 - Зашто су у вријеме најпрљавијег атака великосрпског национализма служили тој ретроградној, освајачкој, антицрногорској политици - и кад се насртало на црногорски идентитет усвајањем отимачке верзије важећег Закона о слободи вјероисповијести, и кад је реализован срамотни десант на Цетиње, уз тровање и понижавање грађана пријестонице? - упитао је Николић.

Како је нагласио, свако други види, а они очигледно не желе да виде - да их то и не питамо.

 - Да објаснимо и зашто: Зато што нијесмо младожења за невјерну младу, не занима нас њена прошлост, па сагласно томе немамо намјеру да направимо нити једну промјену, јер то очекује од нас или нам препоручује ГП УРА. Водимо се само једним мотивом: Да са било ким са црногорске парламентарне сцене смијенимо издајничку Владу која служи СПЦ као главном оружју великосрпског национализма за поновно присаједињење Црне Горе, у овој фази под окриље "српског света - нагласио је он.

Николић је додао да су, за ту црногорску и прије свега патриотску потребу,  свима на располагању.

 - Баш такви какви јесмо. Без жеље да се дотјерујемо по жељама било које партнерке, велике или мале. Па, ко има сличан циљ - добродошао. Ми ћемо до њега доћи, сад или за неко вријеме. Сами или у друштву. Са овим или оним партнером. Свакако, има их у Црној Гори - закључио је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:55