Василије Лалошевић / - фото: СНП ЦГ
20/01/2022 u 21:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лалошевић: Тврдња Кривокапића да неколико посланика СНП-а неће гласати за смјену Владе кривично дјело

Ниманбегу је истакао да су код потписивања Меморандума о сарадњи направили грешку, јер није било представника Хрватске грађанске иницијативе, и да се они ту морају наћи

Гости  емисије "Начисто" су: Момо Копривица (Демократе), Ана Новаковић Ђуровић (УРА), Генци Ниманбегу (ФОРЦА) и Василије Лалошевић (СНП). Они говоре о актуелној политичкој ситуацији.

Ниманбегу је рекао да нису разговарали о томе ко би могао бити потенцијални премијер у мањинској влади. Он је изјавио да није европски пут да, од 200 функционера које је актуелна Влада именовала, само седам "има име и презиме" припадника националних мањина.

Ниманбегу је истакао да су код потписивања Меморандума о сарадњи направили грешку, јер није било представника Хрватске грађанске иницијативе, и да се они ту морају наћи.

Копривица је рекао да немају ништа са политиком "ретроградних, националистичких субјеката. Он је додао да да излаз виде у скраћењу мандата Скупштине, да се у њој не би десила политичка корупција.

-Ако неко очекује да ће Бранимир Гвозденовић, Петар Ивановић и ДПС гласати за кандидате за врховног државног тужиоца који ће испитати њихове прљаве послове, тај или живи у заблуди или је узео 21 милион- казао је Копривица.

Рекао је да су тврдње да се ДПС неће вратити на власт "сијање манипулација".

Новаковић Ђуровић је нагласила поново да тренутни модел не враћа ДПС на власт.  Она сматра да је УРА спремна и за евентуалне ванредне изборе. 

Лалошевић је казао да није договорена мањинска влада, поручивши да СНП није никога издао. Сматра да су "бахатост и дворске игре", уз изузетак одређених министара, довели до тренутне ситуације.

Копривица је рекао да је на сцени политичка корупција, са циљем да се ка "организованим криминалним групама" преусмјери новац опредијељен за грађане.

Лалошевић је рекао да је оно што се дешава у протекла дана "тињало" дуже времена-

Ниманбегу је рекао да Црној Гори фали дијалог између власти и опозиције, а да су актуелне иницијативе посљедица тога.

Ана Новаковић Ђуровић казала је да иницијатива Владе за скраћење мандата парламента политичко неприхватање реалности од стране премијера Кривокапића, који није прихватио оно што је његова обавеза као првог човјека у држави, да дође у парламент и испита да ли његова Влада има подршку.

Она мсатра да  "Европа сад" јесте реформски потез, уз сва отворена питања. Казала је да није било разговора о потенцијалним персоналним рјешењима у мањинској влади. "Понудили смо платформу и рекли да су кључни задаци тог модела, а ако он не успије, ићи ће се на изборе."

Рекла је да је кључни циљ формирања мањинске владе да се одблокира процес европских интеграција, да се добију именовања у правосуђу са стабилним договором у парламенту, да профункционишу релације између Владе и парламента, као и да се кључне реформе спроведу у областима које се тичу поглавља 23 и 24.

Закон о поријеклу имовине би био прва тачка те владе, и сви који би да је подрже то треба да знају, истакла је функционерка Уре.

Казала је да је циљ да се правди приведу сви који су се оглушили о закон.

Лалошевић је рекао да је тврдња премијера Кривокапића да неколико посланика СНП-а неће гласати за смјену Владе кривично дјело.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:57