Са једне од ранијих сједница / - Влада ЦГ
25/01/2022 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ништа од сједнице Вијећа за националну безбједност, дошли само Кривокапић, Ињац, Спајић и Вукшић

Сједницу је сазвао предсједник Вијећа премијер Здравко Кривокапић, али она данас није имала кворум

Сједница Вијећа за националну безбједност данас није одржана јер се нијесу појавили потпредсједник Владе Дритан Абазовић, министри вањских и унутрашњих послова Ђорђе Радуловић и Сергеј Секуловић, као ни шеф скупштинског Одбора за безбједност Милан Кнежевић.

Сједницу сазива предсједник Вијећа, односно премијер Здравко Кривокапић.

Кабинет премијера Кривокапића саопштио је да сједница није одржана, усљед непојављивања пет чланова Вијећа, упркос томе што је одржавање сједнице било организовано и прилагођено обавезама већине чланова Вијећа.

- На сједници су се појавили премијер Здравко Кривокапић, као предсједник Вијећа, министарка одбране Оливера Ињац, министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић, и директор АНБ-а Дејан Вукшић. Недоласком пет чланова Вијећа онемогућено је усвајање извјештаја Међуресорне комисије за анализу резултата координације и оперативне усклађености органа обавјештајно-безбједносног сектора и Бироа за оперативну координацију, везано за догађаје на Цетињу од 3. до 5. септембра 2021. године. Усвајање тог документа је предуслов за скидање ознаке тајности са извјештаја, чиме би јавност била упозната са садржајем извјештаја у цјелини. У том смислу, забрињава чињеница да пет чланова Вијећа показују очигледну неодговорност, када је у питању разматрање актуелне безбједносне ситуације у држави. У циљу потпуне транспарентности, већ сјутра, предсједник Вијећа премијер Здравко Кривокапић заказаће нову сједницу за 16:00 х, са истим дневним редом, са основним циљем да грађани Црне Горе буду до краја упознати са садржајем извјештаја - саопштено је из Кривокапићевог кабинета.

На сједници је требало да се разматра безбједносна ситуација и извјештај о резултатима поступања сектора безбједности током устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу.

Чланови Вијећа су потпредсједник Владе Дритан Абазовић, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, министарка одбране Оливера Ињац, министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић.

Чланови Вијећа су и министар вањских послова Ђорђе Радуловић, директор Агенције за националну безбједност Дејан Вукшић, предсједник Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе Милан Кнежевић и замјеник предсједник Одбора Мевлудин Нухоџић.

Милан Кнежевић је раније данас најавио да неће присуствовати Вијећу јер, како је рекао, не жели ни на један начин да даје легитимитет премијеру Здравку Кривокапићу, ни потпредсједнику Владе Дритану Абазовићу ”у њиховој борби за фотеље и превласт у безбједносном сектору”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:34