Новаковић Ђуровић / - УРА
18/01/2022 u 14:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић-Ђуровић Краповићу: Политички тренутак исувише озибиљан за “ратовање саопштењима“

Поручила је, уз летигимну критику на рачун предлога о мањинској влади, да Демократе понуде друго рјешење уколико имају

На Ваша бројна питања смо одговоре дали својим конкретним дјеловањем као чиниоци власти. Све сто смо као дио власти чинили до сада било је у правцу европског пута Црне Горе, борбе против организованог криминала и корупције и очувања грађанског концепта. Али једно питање нам јесте посебно занимљиво кад га Ви износите, а тиче се изглашавања Тужилачког савјета. УРА је мјесецима инсистирала да добијемо Тужилачки савјет, чије сте изглашавање ви кочили, да би га у једном тренутку условили реконструкцијом Владе, по Вашем моделу, одговорила је политичка директорица Грађанског покрета УРА Ана Новаковић-Ђуровић на реаговање Драгана Краповића. 

 - Истовремено, објасните како као “државотворна, прозападна, проевропска партија” и гарант владавине права, како се декларишете, на један легитиман политички предлог какав је мањинска влада, одговарате потпиривањем нетрепељивости и позивањем грађана да изађу на улице и бране изборну вољу? Је ли то пут за стабилност, помирење и спустање тензија у друштву које нас свакодневно удаљавају од реформи и евопског пута? За разлику од вас, ми нудимо рјешење и дијалог - навела је Новаковић Ђуровић.

Она је навела да они нису позивали грађане на улице да бране изборну вољу, кад смо вас чекали да се изгласа Тужилачки савјет.

- Сачекали смо да дијалогом дођемо до рјешења. На крају, о каквом прозападном курсу говорите, кад, свјесни чињенице да је пут интеграције Црне Горе у ЕУ блокиран, прије бирате да у тој блокади останемо, него да је рјешавамо. Како је за прозападну партију више прихватљиво партнерство са Демократским фронтом у реконструисаној Влади, иако знате да у том слуцају пут ка ЕУ остаје у мјесту, него мањинска влада која има могућност да одблокира процесе и институције - а то је била изборна воља грађана - казала је још она. 

Поручила је, уз летигимну критику на рачун предлога о мањинској влади, да Демократе понуде друго рјешење уколико имају-

 - УРА ће се, као и увијек, о сваком предлогу јасно одредити. Надамо се да предлог нећемо чекати као изглашавање Тужилачког савјета", закључује Новаковић-Ђуровић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:30