/ - FOTO: URA
12/07/2024 u 14:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novaković Đurović: Mandić nastavlja sa idejama podjela

Ana Novaković Đurović (URA) smatra da Andrija Mandić nastavlja sa idejama podjela kada vgovori o obnovi kapele na Lovćenu.

- U nedostatku ideja koje bi donijele prosperitet i ekonomski procvat svim građanima Crne Gore, Mandić nastavlja sa idejama raspirivanja novih podjela u društvu - istakla je Ana Novaković Đurović, politička direktorica i poslanica Građanskog pokreta URA povodom iniciranja ideje predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića da se obnovi kapela na Lovćenu.

Ona je istakla da smo danas čuli još jednu u nizu ideja i konkretnih mjera Andrije Mandića koje će nadvodno da pomire Crnu Goru.

Đurašković: Mandiću, na Lovćenu ćeš graditi taman ka‘ što ste održali riječ "dogodine u Prizrenu"

- Samo dva dana nakon dobijanja IBAR-a, predlogom Rezolucije o Jasenovcu skrenulo se sa evropskog puta i otvorile su se teme prošlosti i podjela u državi i regionu. Danas, dobijamo nastavak ovih ‘progresivnih’ mjera za ozdravljenje crnogorskog društva, sa idejom obnavljanja kapele na Lovćenu - dodala je Novaković Đurović.

Ona ističe da dok sa jedne strane, premijer i njegova partija predlažu pogubne mjere za državne resurse, i prijete da ekonomski uruše Crnu Goru, Mandić predlaže ideje ugrožavanja nacionalnih interesa, simbola i identiteta.

Zirojević Mandiću: Imajte na umu da helikopter na Lovćen ne slijeće

-Jasno je da je Milojko Spajić saučesnik u ovom urušavanju mira, bezbjednosti i multinacionalnog i multikonfesionalnog sklada u Crnoj Gori - istakla je Novaković Đurović.

(VIDEO) Mandić: Smatram da smo dovoljno zdravi kao društvo da obnovimo Njegoševu kapelu

Poslanica Pokreta URA navodi da će najavljenom rekonstrukcijom vlade biti očigledno formalizovana politika aktuelne većine, koja počiva na populizmu i nacionalizmu.

- Građani su i do sada pokazivali otpor prema vraćanju nacionalističkih tema, a vjerujemo da će i prazna obećanja o ekonomskom procvatu adekvatno kazniti na vanrednim parlamentarnim izborima - zaključila je Novaković Đurović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

06. septembar 2024 20:18