Ана Новаковић Ђуровић / - фото; УРА
17/09/2021 u 13:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић Ђуровић: Поруке САД-а и Велике Британиjе за УРУ су подстрек, формирање Тужилачког савjета приоритет

УРА jе одабрала да се бави суштинским питањима за развоj нашег друштва, међу коjима свакако нису наjважниjа питања идентитета, коjа у Црноj Гори само продубљуjу недопустиве подjеле, поручује политичка директорка.

Радуjе нас што наши кључни НАТО партнери препознаjу остварене резултате у борби против организованог криминала и корупциjе. То  су у свом ауторском тексту истакле амбасадроке САД у Црноj Гори, Џуди Раjзинг Раjнке и амбасадорка Велике Британиjе, Карен Медокс, казала је политичка директорка Ана Новаковић Ђуровић.

Она је казала да су посебно охрабрени ставом у вези са налажењем равнотеже у остваривању вjерских права и грађанских слобода приликом устоличења митрополита СПЦ, у jедном изузетно тешком друштвено-политичком контексту. 

Такође, потврђено jе оно на чему УРА инсистира мjесецима, а то jе успостављање професионалних институциjа у тужилаштву и правосуђу. Формирање Тужилачког савjета, коjи jе за УРУ jедан од кључних припритета, био би први важан корак на овом путу. 

– Овакве поруке за нас су велики подстрек да наставимо у правцу стварања свих предуслова за успостављање владавине права у Црноj Гори, на jасном евроатлантском курсу коjи нема алтернативу – казала је Новаковић Ђуровић.

УРА  jе одабрала  да се бави суштинским питањима за развоj нашег друштва, међу коjима свакако нису наjважниjа питања идентитета, коjа у Црноj Гори само продубљуjу недопустиве подjеле, закључује политичка директорка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:01