Радомир Новаковић Цакан / - фото: Принтскрин ТВЦГ/портал РТЦГ
05/08/2021 u 11:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић: Проблем владе што се понаша као опозициjа

Не можемо рећи да ова влада не ради неке добре ствари, као што не можемо рећи да ни прошла влада ниjе радила неке добре ствари, истакао је Новаковић

Предсjедник партиjе Бирам Црну Гору и барски привредник Радомир Новаковић Цакан казао jе да jе наjвећи актуелне владе таj што се и даље понашаjу као опозициjа.

У Прегледу штампе у Jутарњем програму ТВЦГ рекао jе да му ниjе jасан економски концепт актуелне црногорске владе, као што му ниjе био jасна економске политике ни оне претходне, преноси портал РТЦГ.

– Не можемо рећи да ова влада не ради неке добре ствари, као што не можемо рећи да ни прошла влада ниjе радила неке добре ствари. Проблем ове владе jе што се они понашаjу као опозциjа. Велика већина ових људи и даље мисли да су опозициjи. Ниjе ни чудо jер су 30 година били опозициjа – рекао jе Новаковић.

У Црноj Гори се, каже он, ниjе суштински ништа промиjенило jер су дошли нови људи коjи су замиjенили старе људе: "Добре су ове промjене што су се десиле, али се надам да ће у будућем периоду бити jош промjена". 

Жао му jе, каже, што се партиjе понашаjу према Црноj Гори као да jе нjихов плиjен.

– Страх ме jе да влада потцjенjуjе грађане. Не можете да направите напредак тако што ћете неком понудити три литра уља. Грађани ће на сљедећим изборима знати што jе за нjих наjбоље. Поштениjе jе изаћи на нове изборе, него ово што се ради – рекао jе Новаковић.

Говорећи о туристичкоj сезони, Новаковић каже да jе наплата боравишне и туристичке таксе у свим градовима на веома ниском нивоу, те да jе минимум 30 одсто сиве економиjе.

– Велики проблем у Бару су нелегални обjекти коjе би требало увести у легалне токове послованjа. Како ћете ви наплатити таксу некоме ко борави у обjекту коjи нема употребну дозволу. Апелуjем на Владу да нађе модел да се таj проблем риjеши. То би требало риjешити тако што би туристи на граници морали да покажу доказ да су платили боравишну таксу – рекао jе Новаковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:56