Херцег Нови  / Фото: Архива
23/07/2021 u 06:43 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новљани још увијек чекају коалициони споразум, чека се потпис Праве

У питању су само тенички детаљи, каже предсједник ОО Праве Црне Горе Милан Зарић

Локални избори у Херцег Новом Херцег одржани су 9.маја, а коалициони споразум још увијек није потписан од стране свих конституената. 

Стеван Катић (Демократе) изабран је за предсједника Општине, а Иван Отовић, за предсједника Скупштине општине.

Секретари из бившег сазива власти и директори предузећа још увијек обављају дужности, са изузетком Јасмине Коњевић, директорице Комунално стамбеног предузећа, коју је након оставке, као вршиоц дужности замијенио Борис Сеферовић (ДФ). Милоша Радуловића, в.д. директора Градске библиотеке, замијеника је Јасна Маслан, такође вршилац дужности.

Колациони споразум потписи су коалиција "Ни лијево ни десно, правац Херцег Нови" коју чине Демократе, група грађана Нови побјеђује, Демос и Партија пензионера, инвалида и реституције (10 одборника), коалиција "За будућност Херцег Новог и Боке, унутар које су ДФ, СНП и Радничка партија (седам одборника), коалиција "др Дритан Абазовић- Црно на бијело-Може Бокешки", коју чине УРА, Бокешки форум, Иницијатива Бокобран, ЦИВИС и нестраначки појединци (два мандата). Већ мјесец дана, недостаје потпис из коалиција Прави Нови, Слобода у нашим рукама – Марко Милачић", унутар које су Права Црна Гора и Група грађана Глас за наш Нови (један одборник).

Предсједник херцегновског одбора Права Црна Гора Милан Зарић каже да су у питању само технички детаљи, те да потпис неће бити упитан.

image

Милан Зарић

Фото: Радио ХН

И предсједник СО Иван Отовић увјерава да је проблем у појединим техничким детаљима, не у самој суштини споразума.

Према његовим ријечима, договор око власти је прилично брзо постигнут, у разумном року изабрани су предсједник Скупштине и Општине, а све службе, секретаријати и јавна предузећа нормално функционишу.

image

Иван Отовић

Фото: Архива

- Засада смо изузетно задовољни како функционише власт и какви су односи у самој коалицији, како сарађујемо са коалиционим партнерима. Мислим да смо ми у Херцег Новом показали велику дозу политичке зрелости и спремности на сарадњу - сматра Отовић и додаје да су политичке функције подијељене договором, те да ће потпредсједничка мјеста припасти коалицијама "Ни лијево, ни десно правац Нови" и "За будућност Херцег Новог и Боке".

- Остале функције биће попуњене путем јавних конкурса. Вјерујем да у нашем граду постоје људи који испуњавају услове и који могу да одговоре тако захтјевним задацима. Желим да охрабрим људе да се пријаве, када буду расписани јавни конкурси- каже Отовић.

Новска листа која је минуле четири године обављала власт скупа са Демократама, ДФ, СНП и СДП, а која је на локалним изборима 9.маја освојила седам мандата, није фактор коалиционог споразума.Осим њих у опозицији ће бити и коалиција "Европски тим за Херцег Нови" у саставу ДП и СД са осам одборника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:30