( / - (FOTO: NSD)
05/07/2024 u 17:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

NSD: Milatović da se okane sastančenja sa Rankom Krivokapićem

Pravdanje predsjednika Jakova Milatovića prkosi zdravom razumu i logici, a ukoliko mu je već krivo što na sastanku nisu bili predstavnici većinske Crne Gore, onda bi valjda logičnije bilo da je odustao od organizacije takvih konsultacija, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji.

- Milatović je danas i jasno sebe stavio u poziciju predvodnika političke manjine, ali čak i prema njoj se nije ponio inkluzivno i sa punim pravom pitamo zašto nije uvažio predsjednika Stranke evropskog progresa Duška Markovića, kao i predsjednika Crnogorskog evropskog pokreta Novaka Adžića, a posebno se konsultovao sa nekadašnjim predsjednikom SDP-a Rankom Krivokapićem - navodi se u saopštenju NSD-a, prenosi portal RTCG.

Milatović: Začuđen sam odnosom parlamentarne većine prema evropskoj budućnosti

Dodaju da umjesto da bude odgovoran predsjednik svih građana i ruku pomirenja prije svega pruži premijeru Milojku Spajiću, a onda i svima njima koje je ovih dana napadao, on je odlučio da bude predsjednik manjine, koja je do 2020. godine uništila ovu zemlju.

PES: Milatoviću otkazan legitimitet sa predsjedničkih izbora

-Ono što ga možda kvalifikuje da bude predvodnik te manjine jeste što je u stavovima o Rezoluciji o sistemu logora u Jasenovcu, Dahau i Mauthauzenu otišao i korak dalje od predsjednika stranaka i partija koji čine parlamentarnu opoziciju, koji su u Skupštini Crne Gore jasno i nedvosmisleno saopštili da se u Jasenovcu desio genocid. Njihov novi predsjednik Rezoluciju, koja je nedvosmislen civilizacijski iskorak naše zemlje tretira kao anti-evropski potez. Ukoliko u predsjedniku Milatoviću postoji još i trunka onog duha iz 2022. koji je danas na tom sastanku jedino donijela gospođa Jevrosima Pejović i koja se principijelno odnosi prema svim aktuelnim dešavanjima, iskreno mu preporučujemo da se ne oslanja mnogo na savjete Ranka Krivokapića, sa kojim je ovih dana vodio duge sastanke i da čuje šta mu sve vrijeme poručuje onih 220 hiljada građana koji su u drugom krugu predsjedničkih izbora u znak otpora Milu Đukanoviću svoje povjerenje dali njemu - zaključuju u NSD-u.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 20:46