Aleksandar Radović / - MUP
13/03/2024 u 10:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obrazloženje Vlade: Radović dao ključni doprinos da izbjegnemo sivu listu Manival-a

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović krajem prošle godine dao je ključni doprinos da Crna Gora izbjegne sivu listu Manival-a, saopšteno je iz Vlade.

Kako navode u saopštenju Vlada Crne Gore je na 20. sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić usljed potrebe za očuvanjem nacionalne bezbjednosti i nastavka bespoštedne borbe protiv kriminala i korupcije, a u cilju ubrzavanja puta Crne Gore ka Evropskoj uniji, raspravljala o kandidatima prijavljenim na javni poziv za v.d. direktora Uprave policije.

U saopštenju se navodi da se Vlada upoznala sa spiskom, biografijama i postupkom intervjuisanja prijavljenih kandidata na javni poziv za izbor v.d. direktora Uprave policije.

- Shodno zaključku Vlade broj: 08-011/24-1185/2 od 3. marta 2024. godine ministar unutrašnjih poslova dostavio je predlog za određivanje Lazara Šćepanovića za v.d. direktora Uprave policije. Navedeni predlog nije dobio potrebnu većinu glasova članova Vlade - saopšteno je iz Vlade.

Kako je ministar unutrašnjih poslova odbio da u skladu sa zakonom predloži drugog kandidata sa Spiska prijavljenih lica, Vlada je, kako poručuju, radi očuvanja nacionalne bezbjednosti, kao i nesporne potrebe da Uprava policije ima direktora, odnosno vršioca dužnosti, ovlastila predsjednika Vlade Milojka Spajića da predloži jednog od kandidata sa utvrđenog spiska.

- Shodno navedenom, premijer je predložio kandidata Aleksandra Radovića za v.d direktora Uprave policije. U obrazloženju predloga, premijer je naveo da je gospodina Radovića preporučila bogata radna biografija, kao i činjenica da je krajem prošle godine dao ključni doprinos da Crna Gora izbjegne sivu listu Manival-a. Pored navedenog, Aleksandra Radovića preporučuje i šestogodišnje iskustvo u EUROPOL-u, na osnovu čijih informacija iz SKY prepiski se procesuiraju brojni slučajevi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Takođe, Radović je jedini u punom mandatu pomoćnika direktora Uprave policije - saopštila je Vlada.

Spajić ignorisao zakon i Demokrate i imenovao Radovića za v.d. direktora UP

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 05:11