Фото: Скриншот / - Фото: Скриншот
18/11/2021 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предложено разрјешење предсједника и члана Савјета Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама

За такву одлуку гласало је седам посланика парламентарне већине, док су против били четири представника опозиције

Административни одбор предложио је данас да Скупштина разријеши предсједника и члана Савјета Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама Сретена Радоњића и Бојана Обреновића, јавља агенција МИНА.

За такву одлуку гласало је седам посланика парламентарне већине, док су против били четири представника опозиције.

Иницијативу за разрјешење Радоњића и Обреновића поднијели су посланици Демократског фронта, због тога што је, како су образложили, Савјет у марту прошле године донио мишљење да се јавно објаве имена и адресе боравка особа које су биле у самоизолацији.

Одбор је донио одлуку о продужењу права на накнаду по престанку функције за бивше чланове Владе Црне Горе, Марију Вучиновић и Кемала Пуришића који до 5. децембра идуће године стичу право на пензију.

Одбор је предложио Скупштини да разријеши посланика Бранка Радуловића у Уставном одбору, а умјесто њега предложио Јованку Богавац.

Посланик Никола Бајчетић предложен је за члана Одбора за просвјету, науку, културу и спорт, умјесто Јованке Богавац.

Одбор је предложио Скупштини Црне Горе да разријеши члана Одбора за антикорупцију Владана Раичевића, а да изабере Николу Бајчетића.

Посланик Бранко Радуловић предложен је за члана Одбора за економију, финансије и буџет, који ће замијенити Јованки Богавац.

Одбор је предложио да Бранка Бошњак буде нова чланица Одбора за међународне односе и исељенике, умјесто Бранка Радуловића.

Одбор је образовао Радну групу са задатком да изврши увид у документацију кандидата и овлашћених предлагача по Јавном позиву невладиним организацијама и Црногорској академији наука и умјетности и Матици црногорској за предлагање по једног члана Савјета Радио телевизије Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:17