/ Сједница Одбора -илустрација
25/10/2021 u 13:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор сјутра о пословању Скупштине у ранијим сазивима

На саслушање су позвани члан Сената Државне ревизорске институције Бранислав Радуловић, представници Врховног државног тужилаштва, генерални секретар Скупштине Александар Кларић и интерни ревизор у парламенту Васо Васовић

Одбор за политички систем, правосуђе и управу обавиће сјутра консултативно саслушање ради прикупљања информација и чињеница о поступању и активностима органа власти у вези проневјере новца и фалсификовања исправа у рачуноводству ранијих сазива Скупштине.

На саслушање су позвани члан Сената Државне ревизорске институције Бранислав Радуловић, представници Врховног државног тужилаштва, генерални секретар Скупштине Александар Кларић и интерни ревизор у парламенту Васо Васовић.

Предсједник Одбора Момо Копривица је казао да је у ранијим сазивима Скупштине постојао механизам за "исисавање новца из рачуноводства".

Он је подсјетио да се ДРИ бавила питањем фалсификовања и лажирања путних налога за 2015. и 2016. годину, што је учинила и служба Скупштине, и да су поднијете кривичне пријаве које се односе на износе од око 200 хиљада еура.

- У питању је општа пљачка државног новца, и то од више особа, у продуженом трајању- рекао је Копривица на конференцији за новинаре 14. октобра.

Копривица је казао да имају доказе о озбиљним проневјерама и фалсификовању исправа у рачуноводственој служби Скупштине и да се, по налогу предсједника парламента Алексе Бечића, провјерава финансијско пословање у ранијим сазивима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:20