Odbornici, Demokrate, Bar / - FOTO: DEMOKRATE
27/04/2024 u 18:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbornici Demokrata: Na red za partijsko žrtvovanje došao Raičević, Nenezić novi lider barskog DPS-a

Odbornici Demokrata SO Bar aopštili su da je, kada je u pitanju DPS, očigledno nakon Žarka Pavićevića, na red za partijsko žrtvovanje došao Dušan Raičević.

- Iskusni politički analitičari mogli bi konstatovati da je današnje javljanje barskog DPS-a, samo dan nakon što je njihov bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević osuđen na dvije godine zatvora, a nekadašnja direktorka Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković na godinu i po zbog zloupotrebe u privrednom poslovanju prilikom izgradnje stambeno poslovnog prostora Pošte Crne Gore, sve samo ne mudro, ali što se tiče nas, odbornika Demokratske Crne Gore, potpuno razumijemo da politička mržnja prema nama nema granica i da se mora ispoljiti čak i kada je na sopstvenu štetu - navode Odbornici Demokrata SO Bar.

Dodaju da je očigledno nakon Žarka, na red za partijsko žrtvovanje došao Dušan (Raičević), pa zato i pominjanje nezakonito sazvane sjednice SO Bar koja je bila klasičan politički performans odnosno pres konferencija, novog lidera barske koalicije, a čini nam se i barskog DPS-a Branislava Nenezića kojem još jednom čestitamo to značajno mjesto.

Smatraju da Koliko je DPS toga dana išao na vodenicu novog lidera, pokazuje i činjenica da su preko noći zaboravili svoju bivšu ministarku Sekulić koja je 2020. godine najavljivala terminal za tečni gas u Luci Bar, držala radionice, te najavljivala epohalni razvoj.

- Zaslijepljeni performansom novog lidera zaboravili su i sopstvenu partiju i Vladu koja je zaključila dva ugovora o istraživanju i proizvodnji nafte i gasa i to prvi ugovor 2016. potpisan sa italijansko-ruskom kompanijom “Eni i Novatek” za četiri istraživačka bloka na period od sedam godina, a drugi godinu kasnije sa sa grčkom kompanijom Energean, za dva bloka sa istim trajanjem istraživanja. Očigledno impresionirani novim liderom, zaboravili su i da je bivši izvršni direktor Luke Bar koji je dolazio iz njihovih redova, u februaru 2020. godine javno najavio izgradnju terminala za tečni gas - smatraju oni.

Dodaju da opijeni ekološkom sviješću svog novog lidera, zaboravili su i kamenolom u Sutomoru odnosno poklon - koncesiju kompaniji Bemaks i to na 30 godina, dodijeljenu samo deset dana prije parlamentarnih izbora 2020. godine, a prije nekoliko mjeseci sa lokalnog nivoa i poklon mještanima Đurmana i Sutomora u vidu asfaltne baze.

- Zaboravili su po drugi put svog partijskog druga Žarka i privatizovani, a kasnije i prodati kamenolom ZIB-a u Zaljevu. Potpuno zaslijepljeni i opijeni, izgleda da su i Crmnicu u koju do sada ni metar asfalta nisu uložili, pomiješali sa selima u Švajcarskoj i Austriji. Sve su to iz barskog DPS-a zaboravili, ali nisu zaboravili da politički nasrću i da se bave Demokratama. Što bi rekla uvažena odbornica Peročević na sjednici prije dva dana, sramota nas je vaše sramote. E pa ekipo iz barskog DPS-a, za razliku vas koji ste se tokom čuvenih litija i čempres revolucija krili po kafićima i haustorima zgrada, prebrojali i snimali sugrađane, a potom snimke slali Lazoviću, Veljoviću i ostaloj uhapšenoj kriminalnoj bratiji, mi smo bili tamo gdje smo i sada, uz građane i sa građanima - stav je Demokrata.

Ističu da ako su tada čvrsto stajali uz sugrađane, kada je to bilo mnogo teže i izazovnije, naravno da stojimo i danas u slobodnoj Crnoj  Gori.

- Samo za razliku od vaše licemjerne i dvolične politike, smatramo da o LNG terminalima, autoputevima i ostaloj infrastrukturi treba i mora da se pita struka, a ne politika i političari - eksperti. Zato naša poruka upućena vama prije dva dana, raspišite referendum kao lokalna vlast i dajte priliku građanima da odluče i da se pitaju. Sve ostalo je samo jeftino politikanstvo vas i vaših novih lidera u kojem kao ozbiljni i odgovorni ljudi ne želimo da učestvujemo - zaključuju u saopštenju.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:46