Андрић / -Фото: ДПС
07/10/2021 u 09:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборник ДПС-а у Бару очекује помоћ Владе око маслињака у Мркоњићима

Андрић поздравио одлуку општине да помогне власницима маслињака

Одборник ДПС-а Асим Андрић у Скупштини општине Бар поздравио је одлуку општине да помогне власницима маслињака у Мркојевићима.

- Очекујемо помоћ и од Владе- поручио је он. 

Како је казао, то је био вид помоћи и намјере да се изађе у сусрет власницима, првенствено цијенећи значај маслинара из Мркојевића који својом производњом и самим квалитетом производа дају допринос цјелокупном развоју маслинарства у Бару и у Црној Гори.

- Kроз брзу и адекватну реакцију локалне управе која се огледала у формирању комисије за утврђивање штете и припреми одлуке, обезбјеђивањем ових средстава створиће се услови да власници маслињака спроведу интервентне мјере којима ће сачувати и обновити стабла маслине која су хранила многе генерације. Свјесни смо да је штета огромна и ненадокнадива, али вјерујемо да ће и ова помоћ Општине бити од користи како би уништена или ђелимично уништена стабла кроз одређени третман, поново кроз пар година, доносила приносе. Заиста очекујемо и да ће Влада Црне Горе испунити своју обавезу и да ће на основу извјештаја комисије који јој је достављен опредијелити одређена средства, како би додатно олакшали мјештанима Мркојевића процес обнављања својих маслињака. Kако смо и обећали грађанима, и како то локална власт коју доминантно чини наша партија и ради током читавог мандата кроз субвенције пољопривредним произвођачима и актуелне позиве младим произвођачима за бесповратна средства, остајемо отворени за сваки вид помоћи који ће континуирано доприносити даљем развоју пољопривреде у нашем граду- закључио је Андрић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:46