/ - SA SASTANKA
20/12/2021 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опредијељени за наставак активности у поглављу привредног права

Шефица Радне групе за то поглавље, казала је да је у посљедњем извјештају Европске комисије констатовано да Црна Гора има добар ниво укупне спремности за чланство у поглављу шест

 Црна Гора треба да настави добар тренд укупне спремности и уложи додатне напоре у правцу реализације преосталих обавеза у поглављу шест које се односи на привредно право.

Шефица Радне групе за то поглавље, вршитељка генералне директорице Директората за индустријски и регионални развој, Рената Милутиновић, казала је да је у посљедњем извјештају Европске комисије констатовано да Црна Гора има добар ниво укупне спремности за чланство у поглављу шест.

- Потребно је задржати овај добар тренд и уложити додатне напоре у правцу реализације преосталих обавеза у том поглављу- рекла је Милутновић.

Из Генералног секретаријата Владе је саопштено да је данас одржана конститутивна сједница Радне групе за то поглавље, на којој је усвојен Пословник о раду и размотрене обавезе које ће бити планиране кроз нови Програм приступања Црне Горе 2022-2023.

Милутиновић је подсјетила да је у дијелу годишњег напретка постигнут одређени напредак у поглављу шест и додала да ће у наредном периоду фокус бити на потпуном усклађивању законодавства с европском правном тековином у области рачуноводства, привредног права и тржишта капитала.

- Свјесни важности испуњења преосталих обавеза у поглављу шест, чланови Радне групе су на састанку размотрили и Мапу пута за испуњење завршних мјерила, као и Акциони план за адресирање кључних препорука из овогодишњег извјештаја ЕК о Црној Гори, који обухвата активности с роком реализације до краја јуна наредне године- наводи се у саопштењу.

Милутиновић је објаснила да све активности препознате кроз та два документа управо имају за циљ да покажу одлучност и посвећеност Радне групе задацима који стоје на путу привременог затварања тог поглавља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:05