Кнежевић  / Фото: Иван Петровић Ипе
12/06/2021 u 16:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Партија Милана Кнежевића поручила Кривокапићу: Или нова влада или избори

ИЗ ДНП-а позвали премијера на састанак о превазилажењу актуелне политичке кризе

Главни одбор Демократске народне партије (ДНП), на чијем је челу Милана Кнежевића, на данашњој сједници је одлучио да се премијер Здравко Kривокапић позове на разговор о превазилажењу актуелне политичке кризе на релацији парламентарна већина – Влада и да му се понуди реконструкција Владе.

Они наводе да би у ту Владу ушли политичари из странака које подржавају актуелну Владу, а на чијем челу би остао Kривокапић.

- Уколико премијер одбије такав модалитет – ДНП би иницирао избор нове Владе, састављене од актуелне парламентарне већине и странака мањинских народа, на чијем челу не би био Kривокапић. Вјерујући да овако предложени модалитет у потпуности штити интересе грађана који су Kоалицији “За будућност Црне Горе” дали подршку, Главни одбор је задужио предсједника партије и посланике ДНП-а да и по цијену нових избора, које би припремила прелазна Влада, истрају у овим настојањима - наводе у ДНП-у.

image

Фото: ДНП

-Фото: ДНП

Kако додају, већи број чланова ГО ДНП је исказао неподијељене ставове да су ДНП и владајућа коалиција досад трпјели бројне облике маргинализације од стране премијера, који је игнорисао чињенично стање да је, управо захваљујући већинским гласовима Kоалиције “За будућност Црне Горе”, изабран за предсједника Владе.

Главни одбор је на крају сједнице исказао снажну подршку даљем раду и активностима предсједника ДНП-а Kнежевића.

Такође, на данашњој сједници Предсједништва Демократске народне партије, на лично инсистирање Kнежевића, одржано је тајно гласање о његовом повјерењу, на ком је добио апсолутну подршку свих чланова Предсједништва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:56