FOTO: Marija Tomić/Portal Dan / - FOTO: MARIJA TOMIć/PORTAL DAN
26/06/2024 u 16:49 h
Marija GogićMarija Gogić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pejović: IBAR kruna našeg rada; Nedović: Imaćemo pristup 400 miliona eura od naših evropskih partnera

Boris Pejović (PES) saopštio je na današnjoj konferenciji da je IBAR kruna njihovog rada. Poslanica Jelena Nedović je navela da ćemo sada imati pristup 400 miliona eura od naših evropskih partnera.

- Kao što ste imali priliku da čujete od premijera, naša zemlja je dobila pozitivan IBAR. To predstavlja krunu našeg rada -  kazao je Boris Pejović ispred Kluba poslanika PES-a.

Pejović je dodao da Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, uz doprinos većine, piše nove stranice za dobrobit svih nas.

- Punopravno članstvo znači veće plate, penzije i nova radna mjesta. Sve će to učiniti naš život kvalitetnijim, a mladi ljudi će dobiti priliku da ostanu u Crnoj Gori. Moram da istaknem da uprokos napadima i osporavanjima vlade uoči dobijanja IBAR-a, naši ciljevi ostaju nepromijenjeni. U Briselu je Crna Gora dobila dugo očekivani IBAR, jer je posle više godina odblikirala proces. Napravili smo značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te zakone iz oblasti pravosuđa koje ćemo kontinuirano unapređiivati. Zatekli smo državu u lošem stanju, ali kao što vidite prepoznati su naši rezultat, i što nas motiviše da nastavimo sa jačanjem vladavine prave - zaključio je on.

Crna Gora zvanično dobila IBAR - Spajić: Ovo je trenutak koji smo čekali 20 godina; Varhelji: Ušli smo u završnu fazu

Poslanica PES-a Jelena Nedović je kazala da se Crna Gora opredijelila za put koji donosi pravdu slobodu i ekonomsko blagostanje.

- Treba podsjetiti da je sve ovo moglo biti završeno i ranije. Prethodne vlade nisu imale volje da sprovedu proces da kraja. Proces nije sproveden jer su se plašili pravde i ekonomskog blagostanja građana. A mi smo željni pravde i potrebna nam je jaka ekonomija. Sporazum je potpisan 2007, država kandidat smo postali 2010. A pokret posle dvije na čelu sa Milojkom Spajićem, dobija IBAR. Moramo da podsjetimo da je zaslužna Skupština i vladini timovi koji su radili osam mjeseci. Uspjeli smo zajedno da ispoštujemo sve rokove i danas smo prva država koja dobija IBAR po novoj metodologiju ulaska u EU - izjavila je Nedović.

Dodala je da će istim tempom zatvoriti još poglavlja.

- IBAR će nam omogućiti ispunjavanje obaveze iz reforske agende. Reformska agenda znači da ćemo imati pristup 400 miliona eura od naših evropskih partnera. Ova vlada, i ova većina, i PES danas ispisuje istorijsku stranicu, to je rekao Spajić na konferenciji. Crna Gora je najbolji kandidat da osvjetli put ostalima. Sigurni smo da ćemo napraviti ogroman napredak i da će Crna Gora postati u rekordnom roku nova država članica EU. Program ne bi sproveli bez građana i to ćemo opravdati - poručila je ona.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 17:26