Boris Pejović, generalni sekretar Pokreta Evropa sad / - PES
04/07/2024 u 09:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pejović: Izjava kancelara Šolca najbolje obesmišljava sve evroskeptične narative

Ono što ne registruju određeni akteri i pojedine opozicione političke partije u Crnoj Gori, očigledno registruje aktuelni kancelar Njemačke Olaf Šolc.

- Izjava da je Crna Gora u posljednje vrijeme ostvarila veliki napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), kancelar Šolc na najbolji način obesmišljava sve evroskeptične narative, koje u medijski etar plasiraju nažalost i oni subjekti sa deklarativno evropskim karakterom - saopštio je Boris Pejović, generalni sekretar Pokreta Evropa sad.

Kako dodaje, aktuelna Vlada, koja je od osnivanja svakodnevno osporavana i optuživana za ugrožavanje evropskog puta, u realnosti je isporučila impresivne rezultate za rekordno kratko vrijeme.

- Zato i dobijanje pozitivnog izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 – IBAR, predstavlja veliki uspjeh i priznanje za rad Vlade i Skupštine Crne Gore - smatra Pejović. 

Kakav odnos prema evropskim integracijama i doprinos za pozitivni IBAR imaju pojedine političke partije u Crnoj Gori, najbolje se vidjelo prilikom glasanja za ključna imenovanja u pravosuđu, ocjenjuje pejović, od sudije Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta do Vrhrovnog državnog tužioca.

- Evropska unija na kraju cijeni konkretne rezultate, a deklarativna retorika određenih političkih partija ostaje samo za partijsku upotrebu, od čega naša država na evropskom putu nema i nije imala apsolutno nikakve koristi -  zaključuje Boris Pejović, generalni sekretar Pokreta Evropa sad.

Šolc: Crna Gora ostvarila veliki napredak

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 09:38