Do Kvon / - SRDJAN BOLJEVIC
29/03/2024 u 08:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PES: Afera Do Kvon nakon iskaza advokata Rodića potpuno razobličena

Očekujemo da tužilaštvo što prije utvrdi ko je sve učestvovao u zloupotrebi Do Kvona za montiranje afere nekoliko dana prije izbora, poručuju iz PES-a

Nakon iskaza advokata Do Kvona, Rodića, koji je upoznao crnogorsku javnost da je južnokorejski državljanin na salušanju priznao da dio pisma koji inkriminiše PES i aktuelnog premijera nije tačan, očekujemo da tužilaštvo što prije utvrdi ko je sve učestvovao u zloupotrebi Do Kvona za montiranje afere nekoliko dana prije izbora.

Takođe, sada je dodatno jasnije i koji su motivi zloupotrebe Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koga je zbog sadržaja Do Kvonovog pisma, zakazao i organizovao tadašnji premijer i sadašnji opozicionar Dritan Abazović, ističe se u saopštenju Pokreta za promjene. 

- Jako je indikativan zaključak nekadašnjeg premijera Abazovića da su Do Kvonovi navodi, a koji su netačni, zaslužili da budu predmet rasprave na Vijeću za nacionalnu bezbjednost, a nisu razmatrani navodi Nebojše Medojevića, aktuelnog saveznika URA-e, da postoje konkretni dokazi u involviranosti Abazovića u švercu cigare - navodi se iz PES-a.

Oni koji su zloupotrijebili Vijeće za nacionalnu bezbjednost u političke svrhe i prvo tvrdili, pa kasnije demantovali da Do Kvon finansira PES, već snose političku odgovornost.

Međutim, jako je važno i zbog javnosti da nadležni organi utvrde svaki detalj ove afere, koja je nakon iskaza advokata Rodića potpuno razobličena, zaključuju u PES-u.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:16