Пицула / Пицула - Пицула
13/05/2021 u 20:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пицула: Оцјена тужилачких закона након примјене

У Европском парламенту ће, идуће седмице на пленарној сједници, расправљати и гласати о његовом извјештају о Црној Гори за протекле двије године

Промјене тужилачког закона нијесу гаранција да ће се ситуација промијенити на боље, казао је извјетилац Европског парламента (ЕП) за Црну Гору Тонино Пицула, поручујући да би требало сачекати његову примјену.

Он је за Телевизују Црне Горе (ТВЦГ) рекао да је Црна Гора и до сада имала добар законски оквир за борбу против корупције и организованог криминала, али да је оцјена његове успјешности варирала од дјелимичне до недовољне.

-Саме промјене закона нијесу саме по себи гаранција да ће се ситуација промијенити на боље, ипак треба сачекати његову примјену и оцијенити његове досаге-поручио је Пицула.

Према његовим ријечима, у Европском парламенту ће идуће седмице на пленарној сједници расправљати и гласати о његовом извјештају о Црној Гори за протекле двије године.

-Сигуран сам да ће и усвајање овог закона бити коментарисано у расправи заступника- казао је Пицула.

На питање да ли сматра да се новим законским рјешењем отвара простор за политички утицај, Пицула је одговорио да се нада да то није темељни мотив предлагача закона као ни оних који су га подржали у Скупштини.

Он је додао да ако би се повећао ниво политичког утицаја на правосуђе онда би тај закон представљао “не један, већ два корака уназад”.

-Први корак јер се ипак ревидира постојеће законодавствио које је договорено са европским институцијама, и партнерима Подгорице на њеном путу ка ЕУ, а други јер би се радило о изневјереним очекивањима да ће нова власт одлучно кренути у борбу против корупције и организваног криминала- навео је Пицула.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:12