Фото: гов.ме
14/06/2021 u 18:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подршка Пољске: Црна Гора да буде сљедећа чланица ЕУ

Амбасадор је истакао да Пољска политику проширења ЕУ на Западни Балкан види као приоритет и поручио да ћенаставити да пружају сву потребну подршку

Пољска снажно подржава Црну Гору на путу ка ЕУ кроз све формате, укључујући и Вишеградску групу (В4), посебно у дијелу безбједности, боље повезаности (инфраструктура) и економије, казао је амбасадор те државе Артур Дмоховски на састанку са главном преговарачицом Зорком Кордић.

Амбасадор је истакао да Пољска политику проширења ЕУ на Западни Балкан види као приоритет и поручио да ћенаставити да пружају сву потребну подршку како би Црна Гора постала наредна чланица ЕУ.

Он је указао на значај Конференције о будућности Европе, као добре платформе за европски пут Црне Горе и разговор о бројним релевантним темама за грађане.

Главна преговарачица Зорка Кордић је истакла да ће Црна Гора интензивирати реформе како би била прва сљедећа држава чланица ЕУ. У том контексту је казала да ће Црна Гора искористити примјену нове методологије приступања за унапређење динамике у поглављима и преговорима.

Главна преговарачица је истакла да процес приступања и будуће чланство у ЕУ доносЕ бројне користи, како у погледу боље инфраструктурне повезаности, развоја економије, тако и бројних могућности и бољитка за грађане.

Она је поручила да је важно да земље кандидати могу да учествују у формату какав је Конференција о будућности Европе и што могу да дају своје мишљење, предлоге како да се на корист свих унаприједе европске политике.

Саговорници су договорили интензивирање сарадње и пружање експертске подршке у више преговарачких области у којима Пољска има добре резултате.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:46