/ Фото: УРА
30/10/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Политичка директорка УРА: Успјели смо да сачувамо ријеке и Солану

УРА је као зелена партија била кључни фактор историјске промјене на изборима у Црној Гори, казала је она

Влада је успјела да заштити улцињску Солану и врати је у државно власништво уз помоћ свих субјеката друштва који су се борили за то. а међу њима и уз помоћ Европских зелених, казала је политичка директорка УРА Ана Новаковић-Ђуровић.

Она је казала да је УРА као грађанска и зелена партија била кључни фактор историјске промјене на изборима у Црној Гори након прошлогодишњих избора иако су зелене политике и грађански концепт и даље авангарда за државе региона.

- Влада је донијела одлуку и да нема даље градње нових мХе те раскинула уговоре са неким концесионарима о градњи мХе, тамо гђе држава није била у позицији да трпи огромне правне посљедице због раскидања тих уговора - навела је Новаковић-Ђуровић.

Она је казала да је УРА препозната као партија која баштини зелену агенду, владавину права и борбу за остваривањем људских и мањинских права.

- Све ово вријеме истрајавамо на борби на остваривању владавине права. Што се тиче регионалног контекста вјерујемо да са нашим партнерима из зелених партија и организација можемо унаприједити комуникацију и на бољи начин размјењивати искуства о нашим политикама. Грађанима треба објашњавати да борба за ријеку, шуму, парк значи борбу и за владавину права и људска прва те Европским зеленим захвалила што су урадили много на промоцији зелених политика УРА- истакла је Новаковић-Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:37