/ Зденка Поповић
16/10/2021 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Абазовићу ко вам је нудио 21 милион еура

Ја сам питала уопштено, а не констатовала, и то не таргетирајући њега у питању. Зашто није рекао да је истрага у току, те да не може да открива детаље, навела је Поповић

Зденка Поповић, посланица Демократа у скупштини Црне Горе, саопштила је да због нових неистина и подметања на њен рачун, због јавности Црне Горе поставља Дритану Абазовићу сљедећа питања.

- Да ли је првобитни план био да сусрет господина Абазовића са, како медији наводе, осуђеним и осумњиченим за убиство Славољуба Шћекића буде у КЦЦГ-у након сто би се исти напрасно “разболио”, али је план пропао јер јер ипак има часних људи који нијесу спремни свашта потписати, па је сусрет морао бити одржан у УИКС-у? Ко то има повјерења у особу која је према писању медија организивала убиство часног и храброг полицијскиг инспектора Славољуба Шћекића, који је у том тренутку водио истрагу из области организиваног криминала и корупције? Да ли је судија Борис Савић потписао одобрење за посјету, и то у истражном затвору? - навела је Поповић.

Како је дање навела, "Зашто ево годину дана није смијењен директор УИКС-а и да ли је исти у блиским односима са једним од савјетника потпредсједника Владе?".

- Зашто је кум Зорана Лазовића награђен савјетничким мјестом у безбједносном сектору и да ли неко сада покушава да заштити Зорана Лазовића? Да ли је тачно да посјета није реализована сада већ прије више од пола године, да је за њу током посјете сазнао већи број људи, па остаје нејасно како је моје питање прије пар дана могло утицати на истрагу о убиству Душка Јовановића? Како то да један, како Абазовић каже, високо рангирани криминалац, има повјерења у Абазовића? Чиме је то повјерење Абазовић заслужио- навела је Поповић.

Такође је питала "зашто је потпредсједник сам било шта открио ако је нешто битно за неку истрагу, осим ако му није циљ бијег од незгодне неуставне и незаконите улоге у којој је био?".

- Ја сам питала уопштено, а не констатовала, и то не таргетирајући њега у питању. Зашто није рекао да је истрага у току, те да не може да открива детаље? Да вам помогнем: зато што је истина много дубља. А он се веома запетљао, не зна како да изађе из свега па срља. Да ли је тачна информација, коју је екслузивно синоћ саопштио Милан Кнежевић да се господин Абазовић редовно сусретао са њим и господином Мандићем, а да је посебно интересантан сусрет који се десио у Пиви? Може ли Абазовић да саопшти црногорској јавности какво је обећање том приликом дао? Ко је нудио Дритану Абазовићу 21 милион еура- питала је Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:12