Павићевић  / Фото: ДПС
10/06/2021 u 13:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посланица ДПС-а: Братићкин консултант изгледа је већи експерт за шовинизам, него за ауто-школе

Јасно је по ком је критеријуму овај љубитељ Ратка Младића заслужио повјерење министарке, поручује Павићевић

Реваншистички потез отпуштања 400 радника министарка просвјете Весна Братић оправдава неким формалним разлозима, иако је свима јасно да њен фанатизам у покушају да упреподоби ресоре који су јој повјерени нема границе, каже посланица ДПС-а Весна Павићевић. 

Како је казала, Братићка тим сноси одговорност за угрожену материјалну егзистенцију породица свих људи који су часно обављали свој посао.

- Иста очигледно неће одустати од мисије разградње и потирања свега црногорског и грађанског, свега што Црна Гора јесте у најбољој традицији своје мултикултуралности и суживота различитих нација- истиче Павићевић. 

Према њеним ријечима, Братићка је јуче била принуђена да се опрости од једног од својих консултаната Владимира вуковића, који је, како тврди, "био већи експерт за шовинизам него за ауто- школе, што му је наводно било званично задужење". 

- Јасно је по ком је критеријуму овај љубитељ Ратка Младића заслужио повјерење министарке Братић и зато смо увјерени, а министарка је то већ и показала недавним именовањима, да ће ових 400 људи који данас остају без посла, бити замијењени кадром сличног профила и ставова, као и поменути Братићкин експерт.  Демократска партија социјалиста ће тражити од Уставног суда да испита уставност Закона о измјенама и допунама Закона о општем образовању и васпитању који је донесен искључиво да би се извршила чистка у просвјети. Свим просвјетним радницима који су жртве реваншистичког шенлучења актуелне Владе наша партија нуди правну помоћ у борби за своја права. Увјерени смо да ће се овакав потез властима вратити као бумеранг, а да ће посљедице овакве одлуке највише погодити, нажалост, ученике и њихове родитеље- поручује Павићевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:22