Sa potpisivanja sporazuma / - FOTO: BOšNJAčKO VIJEćE
25/10/2024 u 10:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Potpisan Sporazum o saradnji Bošnjačkog vijeća i Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u BiH

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori potpisalo je sporazum o saradnji sa Udruženjem građana porijeklom iz Sandžaka u BiH.

Sporazum koji je potpisan u Podgorici obuhvata saradnju u oblasti kulture, nauke, umjetnosti, prosvjete, te humanitarnih aktivnosti, stipendiranja studenata, a u cilju jačanja društvenih, privrednih veza i odnosa i zajedničkih projekata u različitim društvenim oblastima.

- Imajući u vidu broj građana porijeklom sa prostora Crne Gore i Sandžaka, koji živi i radi u BiH, tradiciju i masovnost ovog udruženja kojeg čine ljudi ostvareni u različitim oblastima, smatramo da je jako važno i institucionalno zaokružiti naše odnose koji su i do sada bili na viskom nivou - kazao je predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić.

On je naglasio da su građani BiH porijeklom sa naših prostora most povezivanja i snaženja odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a da će potpisani sporazum biti još jedan doprinos u tom pravcu.

Generalni sekretar udruženja Sahudin Kačar, koji je u ime predsjednika Ekrema Lekića, potpisao Sporazum, istakao je važnost prepoznavanja zajedničkih ciljeva i potreba i snaženja veza sa zavičajem.

- Mi smo Udruženje sa dugom tradicijom i značajnim projektima koje smo ostvarili, te veoma uticajnim pojedincima u BiH koji su naši članovi. Mislim da ovaj Sporazum ima dodatni značaj da se naši odnosi unaprijede i da u budućnosti zajednički realizujemo neke važne projekte koje naše Udruženje i Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, prepoznaju kao kvalitetne - kazao je Kačar.

Sastanku koji je održan u kancelariji Bošnjačkog vijeća u Podgorici, prisustvovali su i Mirsad Rastoder predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, te članovi rukovodstva Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka - Ramo Bronja i dr Šemsudin Hadrović.

Mustafić: Bošnjaci faktor stabilnosti i povezivanja država u regionu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 10:36